Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © AFP

Google sluisde via Nederland 128 miljard euro door naar belastingparadijs

Het internetbedrijf Google heeft via een Nederlands dochterbedrijf op acht jaar tijd 128 miljard euro doorgesluisd naar het belastingparadijs Bermuda. In de VS werd zo voor maximaal 38 miljard euro aan belastingen ontweken. De constructie leverde de Nederlandse staat tussen 2012 en 2019 ruim 25 miljoen euro op, zo meldt de Nederlandse omroep NOS woensdag.

10 reacties

 • John Stahl

  7 dagen geleden
  Zeer achterhaald en oud nieuws. Één ding vergeten jullie erbij te zeggen. De PO-box waar dit geld naartoe gestuurd werd was 666 (mark of the beast). Ik geloof niet in die onzin over de duivel, maar het was volgens mij een signaal van Google om in de mensen hun gezicht te lachen. Wij kunnen dit, jullie kleine vissen niet, werk jullie maar dood en betaal maar lekker veel belastingen. Trouwens, het symbool van Google Chrome bevat eveneens de 666 in de cirkel op een 120° hoek.
 • Edmond Dillien

  1 week geleden
  En wij als gewone burger zitten momenteel al aan meer dan 5 maanden dat we voor de staat werken en voor de rest van ons inkomen is het nog niet zeker wat er nog afgaat bij bepaalde transacties, en als je dan leest dat de grote multinationals nog niet aan 5% komen dan denk ik net zoals zovele het mijne er van.
 • Annie Broeckx

  1 week geleden
  Dat is het financiële Europa,pakken wat ge kunt krijgen ieder land voor zich.
 • Carin Desmet

  1 week geleden
  En de kleine werkman, de gepensioneerden die gans zijn leven heeft zwaar belastingen afgedraag moeten helft afdragen. Maar grote bedrijven, ceos, politiekers, multinationals die worden rijker met de dag, belastingen helft minder dan gewone arbeider afdragen.
 • Luc Cosemans

  1 week geleden
  Het echte probleem is Nederland, dat dit soort constructies bewust mogelijk maakt. Ook een paar andere EU landen zijn hier specialist in, België, Luxemburg, Malta, Ierland. Omwille van een beetje extra inkomsten, geven ze grote bedrijven de mogelijkheid belastingen in het buitenland te ontwijken. De regeringsleiders zouden hiervoor persoonlijk verantwoordelijk gesteld moeten worden.
 1. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel

 2. In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"
  Play

  In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"