AFP
Volledig scherm
© AFP

Google en Facebook krijgen in Frankrijk 210 miljoen euro aan boetes voor hun cookies

De Amerikaanse internetreuzen Google en Facebook hebben in Frankrijk boetes van respectievelijk 150 en 60 miljoen euro gekregen. De Franse gegevensbeschermingsautoriteit CNIL legt de boetes op voor de praktijken van de bedrijven op het vlak van cookies.

  1. Bitcoin verbruikte afgelopen jaar evenveel elektriciteit als Verenigde Arabische Emiraten

    Bitcoin verbruikte afgelopen jaar evenveel elektrici­teit als Verenigde Arabische Emiraten

    De digitale munt Bitcoin zou de laatste 12 maanden in totaal 122.4 terawattuur (tWh) elektriciteit hebben verbruikt. Dat is meer dan het jaarlijkse elektriciteitsverbruik van Argentinië (121.8 tWh) en evenveel als het verbruik van de Verenigde Arabische Emiraten. De cijfers zijn niet definitief, maar zijn een schatting van de Britse University of Cambridge. Aangezien de populariteit van de cryptomunt blijft toenemen, wordt gevreesd voor een steeds grotere impact van Bitcoin op het klimaat.
  2. Opnieuw bloedbad in de VS: deze maand al zeker 215 schietpartijen geregistreerd

    Opnieuw bloedbad in de VS: deze maand al zeker 215 schietpar­tij­en geregi­streerd

    In de Verenigde Staten vond opnieuw een ‘mass shooting’ plaats. Bij een schietpartij op een basisschool in Uvalde in de Amerikaanse staat Texas zijn vijftien mensen - veertien leerlingen en een leerkracht - om het leven gekomen. Dat meldt Gregg Abott, de gouverneur van de staat. Er zijn ook meerdere gewonden. De 18-jarige dader wordt geïdentificeerd als Salvador Ramos. Deze maand vonden in de Verenigde Staten maar liefst 215 schietpartijen plaats.