Duitse minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer (71)
Volledig scherm
Duitse minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer (71) © EPA

Golf van coronageweld in Duitsland, ook extreemrechtse misdrijven nemen toe

De Duitse autoriteiten hebben vorig jaar een golf van ‘coronageweld’ in het land vastgesteld. Het ging om politiek gemotiveerde delicten tegen de politie, de staat, gezondheidsinstanties en anderen. Daarbij raakten mensen gewond. De daders overtraden onder meer regels voor bijeenkomsten of deden aan opruiing. Zij uitten daarmee hun onvrede over de coronamaatregelen, melden Duitse media.

3 reacties

 • Annie Vancauteren

  2 weken geleden
  Vooral een aanval op onze gezondheid door vaccinaties. En een aanval op de democratie
 • Paul Boeie

  2 weken geleden
  Als ze de mensen nog meer op elkaar proppen zal het geweld nog meer toenemen . Met teveel op elkaar werkt voor geen enkele soort .
 • johanneke li

  2 weken geleden
  ieder land heeft ze wel gehad, nederland, belgie, usa, duitsland etc... de maatregelen zijn nodig maar het is ook begrijpelijk dat het de mensen stoort bij deze vrijheidsbeperkingen en dat ze zich verzetten...
 1. Weekendavond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streamingland

  Weekend­avond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streaming­land

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste nieuwe films en series voor het weekend. Wat staat er deze week op onze menu? Een iconische hereniging van wereldberoemde superhelden op Streamz, een psychologische thriller met tweevoudig Golden Globe-winnares Amy Adams op Netflix en het onvertelde verhaal van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog op Prime Video. Laat dat regenweer maar komen, wij kruipen alvast voor ons scherm.
 2. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 1. 106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis
  Play

  106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis

 2. Hond houdt toeristen voor de gek
  Play

  Hond houdt toeristen voor de gek