SEE SCRIPT via REUTERS
Volledig scherm
© SEE SCRIPT via REUTERS

Gletsjer breekt af in India: minstens vijftien doden, nog 170 mensen vermist na breuk gletsjer in India

Ten minste vijftien mensen zijn omgekomen en zeker 170 anderen worden nog vermist na het afbreken van een stuk van een gletsjer in de Indiase Himalaya. Hierdoor ontstond zondag een verwoestende overstroming in de deelstaat Uttarakhand. Reddingsdiensten hebben tot nu toe vijftien mensen levend teruggevonden. Eerder was sprake van negen doden en 125 vermisten.

  1. Vlaamse Nina bevond zich midden in de chaos op Medusa-festival in Spanje: “Er viel plots een groot bord naar beneden op iemand”
    Play

    Vlaamse Nina bevond zich midden in de chaos op Medusa-festival in Spanje: “Er viel plots een groot bord naar beneden op iemand”

    Door een ‘warme valwind’ op het Spaanse festival Medusa zijn een dode en veertig gewonden gevallen. Met een snelheid van 82 km/uur raasde de wind over het festivalterrein. Verschillende delen van het decor en het podium stortten in door de harde windvlagen. Ook de Vlaamse Nina Steenberghs was erbij toen de chaos uitbrak: “Het was een complex van stellingen die op geen enkele manier verankerd was. Ze waren niet eens deftig vastgemaakt.”