AFP
Volledig scherm
© AFP

Gitaarbouwer Gibson zit in slechte papieren

BuitenlandDe legendarische gitaarbouwer Gibson zit financieel in nauwe schoentjes, zo hebben meerdere media gemeld. Volgens de Nashville Post moet het bedrijf zowat een half miljard dollar aan schulden uitbetalen als er tegen de zomer geen herfinanciering komt.

2 reacties

  • jos meurrens

    3 jaar geleden
    Het blijkt niet allen hun financiële kant te zijn, maar zeker en vast ook hun kwaliteitscontrole want gitaren met zichtbare fouten worden eveneens op de markt gegooid.Op youtube circuleren genoeg videos van Gibson met gebroken headstock en zelfs zo verkocht worden. Op intonatie gebied zitten zij ook met een serieus probleem,vooral op hun ES modellen.Er doen al langer geruchten de ronde dat Gibson aan het einde van hun latijn zou zijn.
  • walter zinzen

    3 jaar geleden
    De kwaliteit van hun nieuwe gitaren is al jaren niet meer wat ze geweest is, de sound dus ook niet meer. De voorraden van de ideale houtsoorten slinken ook zienderogen en daardoor nemen gitaarbouwers meer en meer hun toevlucht tot milieuvriendelijke maar minderwaardige alternatieven. Wie er eentje heeft: die oude Gibson zou ik dus nog wat bijhouden.