Twitter
Volledig scherm
© Twitter

"Gisteren waren mijn vriend en ik nog aan het spelen. Vandaag is hij dood": tienerjongen toont via selfies gruwel van Syrisch conflict

BuitenlandNet zoals veel tieners van zijn leeftijd post de 15-jarige Muhammad Najem regelmatig selfies op sociale media. Wie naar de foto’s kijkt, ziet geen vrolijke beelden maar wel de harde realiteit waarmee Najem dagelijks wordt geconfronteerd. Terwijl het Syrische leger luchtaanvallen uitvoert op Oost-Ghouta legt de tiener de verwoestende impact voor de burgers op beeld vast. Met de kracht van sociale media hoopt Najem hulp te krijgen.

31 reacties

 • Frans Peeters

  5 jaar geleden
  VS heeft dit ingang gestoken net zoals Irak en Lybie, daar moesten de dictators ook verdwijnen en we weten hoe het dan verder gaat
 • Gilbert Haelewyn

  5 jaar geleden
  Dus Assad moet de rebellen op zijn grondgebied aanvaarden. Die opstanden zijn gekomen door buitenlandse inmenging. Assad heeft de plicht om zijn land te verdedigen, anders is hij een lafaard. Assad is een alawiet, een verdraagzame strekking binnen de islam. De rebellen zijn voorstanders van een strenge islam. Assad is secretaris van de Syrische Baath partij. Die staat voor scheiding Religie-Staat. Het verontrust mij, dat het Westen, Assad weg wil.
 • Hugo Van Haevre

  5 jaar geleden
  Dat die Assad nog altijd vrij rondloopt begrijp ik niet
 • Patrick Moorthamer

  5 jaar geleden
  Luc Verliest zit er dichtstbijzijnde denk ik wat hij hier schrijft, is door Poetin dat dit nu anders is verlopen zou waarschijnlijk anders gegaan zijn indien die er niet was tussen gekomen.
 • Gerard Braeckmans

  5 jaar geleden
  Er zijn machten en krachten aan het werk om achteraf hun positie te kunnen bepalen en hun wil op te leggen. Een ziekelijke affaire uitgespeeld door mannen met een stropdas en maatpak.