Fotomontage HLN. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky en de partijleidster van het extreemrechtse Fratelli d'Italia Giorgia Meloni.
Volledig scherm
Fotomontage HLN. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky en de partijleidster van het extreemrechtse Fratelli d'Italia Giorgia Meloni. © Photo News, Gregorio Borgia / AP Photo

Giorgia Meloni: nieuwe Italiaanse regering zal Oekraïne steunen

De winnaar van de Italiaanse parlementsverkiezingen, Giorgia Meloni, heeft Oekraïne verzekerd dat de nieuwe regering van Italië volledige steun aan het land zal bieden.

 1. PORTRET. Als kind stak ze per ongeluk haar huis in brand. Nu wordt Giorgia Meloni (45) zo goed als zeker de eerste vrouwelijke premier van Italië
  PREMIUM

  PORTRET. Als kind stak ze per ongeluk haar huis in brand. Nu wordt Giorgia Meloni (45) zo goed als zeker de eerste vrouwelij­ke premier van Italië

  Verlaten door haar vader toen ze twee was. Veroordeeld tot armoede toen ze als kind per ongeluk haar huis in brand stak. Verbeten om terug te vechten nadat ze als tiener om zowat alles werd uitgelachen. Vandaag wordt diezelfde Giorgia Meloni (45) - na de verpletterende verkiezingsoverwinning van haar uiterst rechtse partij Fratelli d’Italia zo goed als zeker de eerste vrouwelijke premier in de geschiedenis van Italië. Maak kennis met de harde tante van de Laars.
 2. Drie Vlamingen in Italië over radicaal rechtse regering: “Mijn vrienden zijn geen fascisten, maar ze lijken dat plots vergeten”
  PREMIUM

  Drie Vlamingen in Italië over radicaal rechtse regering: “Mijn vrienden zijn geen fascisten, maar ze lijken dat plots vergeten”

  Extreemrechts krijgt in Italië extra wind in de zeilen. Na de verkiezingszege van het rechts blok wordt Giorgia Meloni (45) wellicht de eerste vrouwelijke én radicaal rechtse premier. Meloni keert zich tegen migratie, abortus, homorechten en genderideologie. Drie Vlamingen die wonen en werken in Italië vertellen over de verdeeldheid die er is. “Je loopt continu tegen gekleurde mannen met bedelende handen. Italië is het eerste opvangland na een overzeese vlucht en dat is men beu.”