Zeventig bewoners en toeristen moeten meteen het gebied verlaten.
Volledig scherm
Zeventig bewoners en toeristen moeten meteen het gebied verlaten. © AFP

Gigantisch stuk gletsjer dreigt af te breken: evacuatie aan Italiaanse kant Mont Blanc

Een stuk gletsjer van naar schatting 500.000 kubieke meter aan de Italiaanse kant van de Mont Blanc dreigt door de hitte af te breken. De autoriteiten in de Italiaanse bergprovincie Aosta hebben daarom ongeveer zeventig mensen, onder wie vijftig toeristen, in een dertigtal huizen, de opdracht gegeven er onmiddellijk te vertrekken.

 1. Koen (53) trekt mondmasker aan op top van Mont Blanc: “Weinig zuurstof, maar zo voelt het voor coronapatiënt ook”
  PREMIUM

  Koen (53) trekt mondmasker aan op top van Mont Blanc: “Weinig zuurstof, maar zo voelt het voor coronapa­tiënt ook”

  De eer voor het mondmasker op het hoogste punt van West-Europa gaat naar de 53-jarige Koen Janssens. De farmaceutisch sales manager uit Hooglede trok op 5 juli op de top van de Mont Blanc, op 4.810 meter hoogte, eventjes een mondmasker aan. “Er is vijftig procent minder zuurstof op de top. Ademen is er moeilijk, maar voor coronapatiënten moet het voortdurend zo aanvoelen.”
 2. Vincent, de man die de Gouden Klassiekers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Vincent, de man die de Gouden Klassie­kers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Hij is de enige wielerliefhebber die blij is dat Parijs-Roubaix niet doorgaat. Vincent van Marrewijk sprong na de Ronde naar de koppositie van de Gouden Klassiekers en mag zich nu € 7.000 rijker rekenen. De Nederlander kon de eindzege zelfs pakken zonder winnaar Wout van Aert in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. “Dankzij Fuglsang en de goedkope Vlasov ben ik van ver kunnen terugkomen.”