Saliha houdt haar vier maanden oude baby Najeeb vast. Hij wordt behandeld op de afdeling voor ondervoeding van het Indira Gandhi Children's Hospital in Kabul.
Volledig scherm
Saliha houdt haar vier maanden oude baby Najeeb vast. Hij wordt behandeld op de afdeling voor ondervoeding van het Indira Gandhi Children's Hospital in Kabul. © AP

Gezondheidssysteem in Afghanistan dreigt in te storten: miljoenen kinderen lijden honger

Het aantal kinderen dat onvoldoende te eten krijgt in Afghanistan is met 3,3 miljoen toegenomen sinds de taliban in augustus aan de macht kwamen in het land. Dat blijkt uit een analyse van Save the Children. Volgens de organisatie maakt Afghanistan zijn ergste voedselcrisis tot dusver door. 

  1. Oude tweet waarin Texaanse gouverneur aanzet tot wapenaankopen krijgt storm van kritiek: “Ben je nu trots?”

    Oude tweet waarin Texaanse gouverneur aanzet tot wapenaanko­pen krijgt storm van kritiek: “Ben je nu trots?”

    “Een afschuwelijke en onbegrijpelijke daad.” Met die woorden betreurde Greg Abbott, de gouverneur van Texas, de schietpartij die in zijn staat 21 mensen het leven kostte. “Mijn vrouw Cecilia en ik rouwen om dit afschuwelijke verlies, en we dringen alle Texanen erop aan samen te komen en onze niet aflatende steun te tonen aan zij die lijden”, klonk het verder in een statement van de 64-jarige Republikein. Dat medeleven werd de gouverneur niet in dank afgenomen. De reden: een oude tweet van Abbott waarin hij de Texanen oproept om meer wapens te kopen.