Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken.
Volledig scherm
Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken. © AFP

Gezinnen van Amerikaanse diplomaten moeten Kiev verlaten “wegens aanhoudende dreiging Russische militaire operatie”

De Amerikaanse regering heeft de gezinnen van Amerikaanse diplomaten in Kiev bevolen het land te verlaten "wegens de aanhoudende dreiging van een Russische militaire operatie". Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken zondag bekendgemaakt.

13 reacties

 • mark germanus

  1 jaar geleden
  Zolang er geen Nato/US bommen vallen op Russisch grondgebied zal Poetin er ook geen gooien bij ons, doch het zal wel uitgevochten worden in Ukraine, waar waarschijnlijk Oost Ukraine onder Russische vlag komt. De US zullen gelukkig zijn want dan kunnen ze hun nieuw materiaal uittesten om zogezegd Ukraine te verdedigen,business as usual. EU zal economisch het meeste verliezen !
 • Hans De Tant

  1 jaar geleden
  Als België beslist om troepen in te zetten in een mogelijk conflict tussen Oekraïne en Rusland, zijn militaire doelen op het grondgebied van België legitieme doelen voor Rusland (oorlogsrecht - conventies van Genève). Het zal dus geen "ver van mijn bed-show" zijn en er zullen hier ook (burger)slachtoffers vallen. Om nog maar te zwijgen van de effecten op de economie en de beschikbaarheid van basisproducten. Dit is GEEN videospel!!
 • Catherine Mistiaen

  1 jaar geleden
  Politieke (vooral Amerikaanse) leiders hebben altijd al een goeie uitleg voor de buitensporige kosten en de collateral damage die bij een oorlog komen kijken. Er zijn dan 2 stromingen: mensen die dit geloven, en mensen die dit niet geloven.
 • Dirk Van Brussel

  1 jaar geleden
  Jan Wuyts moest U hier wonen zou U weten dat de Oekraïner niets moet hebben van de Rus en daar zijn zeer goede redenen voor ! Oekraïners werden gedeporteerd, in de jaren dertig was er de holodomor waar naar schatting 7.5 miljoen mensen zijn omgekomen door honger. En wat Poetin wil is terug Oekraïne onder de knoet houden. Veel reacties hier weinig kennis ter zake.
 • Lucien Switten

  1 jaar geleden
  En iedereen maar vertellen dat Trump oorlogen zou veroorzaken. De wereldvrede is de laatste 30 jaar niet beter geweest dan tijdens Trump, die wist hoe hij Poetin, Xi en Kim moest aanpakken. Biden en de democraten zijn de speelpoppen van de wapenindustrie, en dus moet er weer een nieuwe vuurhaard komen.