ShutterStock
Volledig scherm
© ShutterStock

Gezin dat geen belastingen wil betalen omdat het “tegen Gods wil” is, krijgt rekening van 1,4 miljoen gepresenteerd

BuitenlandEen christelijk gezin uit de Australische deelstaat Tasmanië heeft het deksel op de neus gekregen nadat het weigerde om zijn belastingen te betalen. Rembertus Cornelis en Fanny Alida Beerepoot voerden aan dat het “tegen Gods wil” zou zijn, maar daar had de rechter geen oren naar. Het gezin moet nu 1,4 miljoen euro betalen aan de Australische belastingdienst.

16 reacties

 • Etienne Derycker

  2 jaar geleden
  God zal het nu hopelijk wel in hun plaats betalen.
 • Linda Wellekens

  2 jaar geleden
  Ik ben akkoord met die mensen als ik het vergelijk met onze belastingen : je koopt bijvoorbeeld een huis; dat staat op een grond; en dan moet je daar een grote som " beschrijf " voor betalen en ieder jaar grondbelastingen blijven op betalen ! Het belastingssysteem hier en elders is een echte schande ! En erger nog is het wat de staat dan doet met dat geld : alleen zichzelf verrijken !
 • Jan De Korte

  2 jaar geleden
  Dit is inperking van godsdienst vrijheid.
 • Sunno Hamar

  2 jaar geleden
  Iedereen kent hier precies goed zijn bijbel! Heroïek valt er daar inderdaad niet in terug te vinden. Het lijkt wel of het boek ontworpen is om gehoorzame onderdanen te boetseren die zich gewillig onderwerpen aan de onderdrukkingen van de staat. Dan hebben deze mensen vergeleken met die figuur toch wel wat meer ballen.
 • Shey Kah

  2 jaar geleden
  Ik vind als de burger belasting moeten betalen dat ze meer zeggenschap moeten krijgen waar het gespendeerd word. het zal vlug gedaan zijn met de sinterklaas politiek van de groenen die open grenzen willen.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.