Viroloog Christian Drosten
Volledig scherm
Viroloog Christian Drosten © via REUTERS

Gezaghebbende Duitse viroloog: “Coronagolf duurt zeker nog tot Pasen”

De coronagolf duurt zeker nog tot Pasen. Pas richting volgende zomer keert het normale leven geleidelijk terug, verwacht de gezaghebbende Duitse viroloog Christian Drosten.

31 reacties

 • INGRID SCHAILLIER

  5 maanden geleden
  En tegen met Pasen staan de non-believers klaar om op reis te vertrekken, en alles kan herbeginnen. 
 • zulma cellulite

  5 maanden geleden
  ja in 2022
 • Piet Mortier

  5 maanden geleden
  Hangt van onzelf af. Als iedereen heel strikt is duurt het een theoretisch max. een maand. Laat ons er voor gaan...
 • Danny Clabots

  5 maanden geleden
  Joan Lute, velen snappen het principe van een mondmasker niet. Ze gaan er volgens mij nog net niet mee slapen. Alleen in de wagen, op straat met de spreekwoordelijke 2 man en de paardenkop, zolang je buiten bent en afstand kan houden is er geen probleem. Het is net door het op te leggen in dergelijk absurde situaties, dat de overheid het draagvlak zelf onderuit haalt. Ik heb er altijd een op zak, maar draag het buiten enkel waar het druk is. Als ik kan vermijd ik drukke plaatsen. 
 • Gertie Daerden

  5 maanden geleden
  Vroeger moesten alle voorspellingen gebaseerd zijn op wetenschap, tegenwoordig hebben virologen een glazen bol. 
 1. “Mijn vriendin doet alsof ik een superverspreider ben.” Door corona liggen conflicten overal op de loer
  PREMIUM

  “Mijn vriendin doet alsof ik een superver­sprei­der ben.” Door corona liggen conflicten overal op de loer

  De een houdt zich rigoureus aan één knuffelcontact, de ander ziet wel nog vrienden of familie. De epidemie leidt niet enkel tot vervelende maatregelen, maar ook tot ruzie tussen volgers en risiconemers. Huisgenoten Beau* en Lise* konden door alle conflicten even niet meer samenwonen, Bert* en zijn gezin werden emotioneel gechanteerd, toen ze niet naar het communiefeest van een petekind wilden. Waarom zijn we in deze tijden minder begripvol voor elkaar en hoe ga je om met iemand die er een andere mening op nahoudt?
 2. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 1. Na de stilte van 2020 wordt het mogelijk weer druk op Mount Everest

  Na de stilte van 2020 wordt het mogelijk weer druk op Mount Everest

  Nepal heeft al 321 vergunningen uitgevaardigd aan buitenlanders die dit jaar de Mount Everest willen beklimmen. De lente is het hoogseizoen, met de beste weersomstandigheden en de meeste kansen om na een paar weken van acclimatisering aan de ijle lucht de top op 8.849 meter hoogte te bereiken. De Nepalese regering heeft regels uitgeschreven om file op de bergflank te vermijden. Maar die regels zijn niet nieuw, aldus het Duitse persagentschap DPA, ze worden vooralsnog gewoon amper gevolgd.
 2. Ruim 25.000 euro op één dag ingezameld voor kinderen van ‘spookgezin’ Ruinerwold

  Ruim 25.000 euro op één dag ingezameld voor kinderen van ‘spookgezin’ Ruinerwold

  Het geld stroomt binnen voor een crowdfundingactie voor de negen zogenoemde ‘kinderen van Ruinerwold’. Op de eerste dag is tot en met 19.30 uur al ruim 25.000 euro binnengekomen. Het geld gaat naar de kinderen van Gerrit Jan van D. (68), die jarenlang verscholen voor de buitenwereld leefden in een afgelegen boerderij in de buurt van het Drentse dorp Ruinerwold. De zaak kwam in Nederland aan het rollen toen een van hen wegliep in oktober 2019.
 1. Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschieten!"
  Play

  Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschie­ten!"

 2. Strand van Knokke overspoeld door feestende jongeren
  Play

  Strand van Knokke overspoeld door feestende jongeren