De sluiting van restaurants en bars vanaf 18.00 uur en van alle theaters, cinema's en sportzalen gedurende een maand heeft voor boze reacties gezorgd in Italië, dat in de lente al eens twee maanden in lockdown ging en zwaar getroffen werd door de coronacrisis. In Milaan kwam het afgelopen nacht tot ongeregeldheden.
Volledig scherm
De sluiting van restaurants en bars vanaf 18.00 uur en van alle theaters, cinema's en sportzalen gedurende een maand heeft voor boze reacties gezorgd in Italië, dat in de lente al eens twee maanden in lockdown ging en zwaar getroffen werd door de coronacrisis. In Milaan kwam het afgelopen nacht tot ongeregeldheden. © BSRagency IPA / BACKGRID

Gewelddadige protesten in Italië tegen nieuwe strenge coronamaatregelen

Boze Italianen zijn afgelopen nacht op meerdere plaatsen de straat opgegaan om hun onvrede duidelijk te maken over nieuwe coronamaatregelen. In grote steden als Turijn en Milaan kwam het tot gewelddadige protesten.

 1. Luik wordt het Bergamo van België: "Bij ons kan je maar beter niét in het ziekenhuis belanden"
  PREMIUM

  Luik wordt het Bergamo van België: "Bij ons kan je maar beter niét in het ziekenhuis belanden"

  "In maart hadden we geen maskers en geen beschermende pakken. Nu hebben we ze, maar geen mensen genoeg om ze aan te trekken." Het brandt in Luik: de drie grote ziekenhuizen liggen vol, vol, vol. Maar vooral: 20% van het zorgpersoneel is ziek uitgevallen - ze hebben zelf corona gekregen, of zijn compleet uitgeblust na de eerste golf dit voorjaar. "We dreigen het Bergamo aan de Maas te worden, ja. Je kan in Luik maar beter geen ongeluk krijgen en naar het ziekenhuis moeten dezer dagen."
 2. Vaccin in Verenigd Koninkrijk sneller goedgekeurd “dankzij brexit”, claimt minister, EU bekritiseert “gehaaste beslissing”

  Vaccin in Verenigd Koninkrijk sneller goedge­keurd “dankzij brexit”, claimt minister, EU bekriti­seert “gehaaste beslissing”

  In tegenstelling tot wat de Britse minister van Volksgezondheid Matt Hancock vandaag beweert, is het niet dankzij de brexit dat toezichthouder MHRA als eerste heeft kunnen aanbevelen om het coronavaccin van Pfizer en BioNTech een marktvergunning te geven. Het is net Europese wetgeving die een snelle beslissing mogelijk gemaakt heeft. De Europese Unie heeft ondertussen wel kritiek op de snelle Britse goedkeuring en zegt zelf een grondiger onderzoek te zullen voeren. Ook Duitsland heeft bewust gekozen voor een langere procedure, klinkt het in Berlijn.
 1. Alloo en de wegpolitie zetten Ferrari aan de kant: "Ik ging gewoon even tanken"
  Play

  Alloo en de wegpolitie zetten Ferrari aan de kant: "Ik ging gewoon even tanken"

 2. Man van 300 kilogram met container en kraan bevrijd uit zijn huis
  Play

  Man van 300 kilogram met container en kraan bevrijd uit zijn huis