Al-Fashir, de hoofdstad van de westelijke regio Darfoer in Soedan.
Volledig scherm
Al-Fashir, de hoofdstad van de westelijke regio Darfoer in Soedan. © afp

Gewapende groep steelt 2.000 ton voeding van Wereldvoedselprogramma in Darfoer

Een gewapende groep in Darfoer, een regio in het westen van Soedan, heeft bijna 2.000 ton aan voedingswaren gestolen van het Wereldvoedselprogramma. Dat maken de Verenigde Naties bekend. “We kijken op dit moment wat er uit de opslagplaats is gestolen”, klinkt het.

 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  6

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. ‘Hotel Rwanda’-baas wordt zaterdag vrijgelaten: “Resultaat van verlangen om relaties tussen VS en Rwanda te herstarten”

  ‘Hotel Rwan­da’-baas wordt zaterdag vrijgela­ten: “Resultaat van verlangen om relaties tussen VS en Rwanda te herstarten”

  Paul Rusesabagina, de Belgische Rwandees die bekend is door de film ‘Hotel Rwanda’ en tot een celstraf van 25 jaar werd veroordeeld wegens “terrorisme”, wordt zaterdag vrijgelaten. Dat heeft de Rwandese minister van Justitie Emmanuel Ugirashebuja gezegd aan persagentschap Bloomberg. De vrijlating kadert in een verlangen om de banden met de Verenigde Staten te “herstarten”, schrijft regeringswoordvoerder Stéphanie Nyombayire op Twitter.