Voormalig topman van de autofabrikanten Nissan en Renault Carlos Ghosn.
Volledig scherm
Voormalig topman van de autofabrikanten Nissan en Renault Carlos Ghosn. © ANP / EPA

Gevluchte oud-topman Nissan: “Ik wil een proces om mijn onschuld te bewijzen”

De voortvluchtige oud-topman van automakers Renault en Nissan, Carlos Ghosn, wil voor de rechter verschijnen om te bewijzen dat de aanklachten van fraude tegen hem ongegrond zijn en zo zijn naam te zuiveren. Dat zegt hij in een interview met de BBC, nadat vrijdag bekend werd dat de Franse autoriteiten een internationaal arrestatiebevel tegen Ghosn hebben uitgevaardigd.

  1. Bestuurder (24) die inreed op menigte in Pennsylvania, sloeg ook moeder dood na crash: “Ik was het beu om met haar ruzie te maken”
    Play
    Update

    Bestuurder (24) die inreed op menigte in Pennsyl­vania, sloeg ook moeder dood na crash: “Ik was het beu om met haar ruzie te maken”

    De 24-jarige Adrian Oswaldo Sura Reyes, de bestuurder van de wagen die zaterdag inreed op een menigte tijdens een benefietavond in Berwick, in de Amerikaanse staat Pennsylvania, heeft na het incident ook nog zijn moeder doodgeslagen. Dat meldt de politie. Eerder raakte al bekend dat de man na de crash, waarbij een 50-jarige vrouw om het leven kwam, nog een andere vrouw had aangevallen. Nu blijkt dat die vrouw zijn eigen moeder was. Reyes was het naar eigen zeggen “beu om ruzie met haar te maken”.