De ouders van de doodgereden Harry (19): Tim Dunn (links) en Charlotte Charles.
Volledig scherm
De ouders van de doodgereden Harry (19): Tim Dunn (links) en Charlotte Charles. © REUTERS

Gevluchte diplomatenvrouw die tiener doodreed: “Totaal gesloopt door tragisch incident”

De Amerikaanse diplomatenvrouw Anne Sacoolas, die naar haar thuisland vluchtte na het doodrijden van een tiener in Engeland, heeft via haar advocaat van zich laten horen. De vrouw is “totaal gesloopt door het tragische incident” en spreekt haar steunbetuigingen uit aan de ouders van de overleden Harry Dunn (19). De advocaten van beide partijen bereiden inmiddels een ontmoeting voor. 

16 reacties

 • Eric Noels

  2 jaar geleden
  Zowel de definitie als de toekenning van onschendbaarheid zou best wel eens mogen worden herzien. De oorspronkelijke bedoeling, nl. functionarissen ervan te verzekeren dat zij taken zonder belemmeringen kunnen uitvoeren, had niet de bedoeling om ze straffeloos misdaden te laten begaan. Enkel de zendstaat (in dit geval VSA) kan de onschendbaarheid teniet doen en gerechtigheid laten geschieden. Indien de huidige president de onschendbaarheid niet intrekt, kan geen gerechtigheid geschieden.
 • Anne Callebaut

  2 jaar geleden
  Als je zo al handeld dan ben je een lafaard.
 • Franc saas

  2 jaar geleden
  Ze hoort in de cel !!!
 • Cecarine De Smet

  2 jaar geleden
  Haar excuses komen rijkelijk te laat, ondertussen is ze gevlucht en misbruik van onschendbaarheid.....echt laffe daad van deze madam, hopelijk komt ze achter de tralies!! Voor de ouders en familie van deze jonge man nogmaals veel sterkte
 • NOEL CLAES

  2 jaar geleden
  Als diplomatenvrouw denk je dat je iets meer mag, maar dat is alleen jouw man die naast zijn schoenen mag lopen, de rest van de familie niet.
 1. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 2. Ouders doodgereden Britse tiener reizen naar VS om vrouw Amerikaanse diplomaat onder druk te zetten

  Ouders doodgere­den Britse tiener reizen naar VS om vrouw Amerikaan­se diplomaat onder druk te zetten

  De ouders van Harry Dunn, de Britse 19-jarige motorrijder die overleed na een frontale botsing met de vrouw van een Amerikaanse diplomaat die aan de verkeerde kant van de weg reed, zijn naar de Verenigde Staten afgereisd om gerechtigheid voor hun zoon te eisen. De vrouw in kwestie maakte van haar diplomatieke onschendbaarheid gebruik om na het ongeval naar haar thuisland te vliegen, wat tot diplomatieke spanningen tussen de VS en het Verenigd Koninkrijk heeft geleid.
 1. IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs
  Play

  IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs

 2. Kenny V. werd ten onrechte beschuldigd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”
  Play

  Kenny V. werd ten onrechte beschul­digd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”