Archiefbeeld van Vladimir Poetin in Siberië
Volledig scherm
Archiefbeeld van Vladimir Poetin in Siberië © Getty Images

Gevechten zullen tijdens winter nog toenemen, maar Poetin begaat “ernstige vergissing” volgens analisten

“De gevechten zullen eerder intensiever worden dan dat ze zullen afnemen wanneer de temperaturen een stevige duik nemen in Oekraïne”, menen analisten van het gerenommeerde ‘Institute for the Study of War’ (ISW). Vladimir Poetin blijft zijn generaals onder deze omstandigheden immers opzwepen, maar dat is een “ernstige vergissing vanuit militair oogpunt”.

19 reacties

 • roland de mesel

  3 maanden geleden
  Neen. We mogen de Russen niet bombarderen in Rusland. We mogen de onmetelijke uitgestrektheid van Rusland niet onderschatten.. Het is zo groot dat niemand het kan bezetten. Rusland zal altijd overleven wanneer het aangevallen wordt omdat dan het patriotisme van de Rus gevoed zal worden. Het Russische leger verplaatst zichzelf naar Oekraine om aangevallen te worden. Dat is een enorm strategisch voordeel voor oekraine en een groot nadeel voor de Russische troepen die op verplaatsing moeten.
 • Leon Van hansewyck

  3 maanden geleden
  als Rusland mag bombarderen in Oekraine, mag Oekraine dan niet hetzelfde doen in Rusland?
 • Yolande MARIS

  3 maanden geleden
  Napoleon en de Pruisen dachten dat ook.
 • Danny Govaerts

  3 maanden geleden
  Het zal niet voldoende zijn dat Oekraïne tot op de grens ooit de oorlog wint. De Europese gemeenschap en de Navo leden zullen dan moeten zorgen dat het regime in Rusland verdwijnt en over genomen wordt door Russen die het goed menen met hun buren. En niet opnieuw een oorlogsvoorraad van wapentuig aanleggen. Anders krijgen we een herhaling net als na WW1.
 • Frank Hageman

  3 maanden geleden
  Moordenaars stoppen pas als ze gestopt worden
 1. Land met zeven keer meer gevangenen dan België pakt uit met immense nieuwe gevangenis
  Play

  Land met zeven keer meer gevangenen dan België pakt uit met immense nieuwe gevangenis

  El Salvador is kleiner dan België, maar telt zeker zeven keer meer gevangenen dan ons land. Het kleine land in Centraal-Amerika heeft een nieuwe massagevangenis geopend. Dat is geen overbodige luxe als je kijkt naar de manier waarop de overheid het bendegeweld aanpakt. Er is plaats voor maar liefst 40.000 gedetineerden in de nieuwe gevangenis. En ze zullen er zeker geen luxe moeten verwachten. Er is geen enkele ruimte voorzien om te ontspannen en dergelijke. Daar komt natuurlijk heel wat kritiek op.