Onderzoek op de locatie waar een verdachte door de politie werd doodgeschoten.
Volledig scherm
Onderzoek op de locatie waar een verdachte door de politie werd doodgeschoten. © ANP

Gevangenisuitbraak per helikopter moest verrassing voor vriendin lijken

De helikopterkaping  waarmee zeven criminelen vorig jaar Benaouf A., veroordeeld voor de liquidatie van een rivaliserende drugscrimineel aan het Antwerpse Crown Plaza-hotel in 2012,  wilden bevrijden uit de gevangenis, geldt als de spectaculairste (mislukte) ontsnappingspoging uit een Nederlandse gevangenis.  De zeven hadden de helikopter geboekt als "verrassing voor een vriendin". Voor de rechtbank Amsterdam diende vandaag de eerste rechtszaak tegen vijf van de zeven kapers.

1 reactie

 • Nicky Bud

  5 jaar geleden
  politie, gerecht in Bemgië en Nederland kennen deze drugdealers zeer goed, en toch lopen die hier al jaren vrij rond. Untouchables... Zet hier maar kinderen op de wereld !!!
 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  6

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. Crimineel overgeplaatst die met helikopter probeerde te ontsnappen

  Crimineel overge­plaatst die met helikopter probeerde te ontsnappen

  De Nederlandse crimineel Benaouf A. is gisteren overgeplaatst van de gevangenis van Roermond naar de zwaarbewaakte Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught. Volgens de politie probeerden criminelen woensdag een helikopter te kapen om daarmee A. uit de gevangenis te bevrijden. Bij het verijdelen van die poging kwam het tot wilde achtervolging in het Limburgse Roosteren en werd een verdachte doodgeschoten. Enkele verdachten zijn opgepakt, terwijl anderen nog op de vlucht zijn.