Deze Viktor Medvedtsjoek, die medio april in Oekraïne werd gearresteerd, geldt als een bondgenoot van de Russische president Vladimir Poetin.
Volledig scherm
Deze Viktor Medvedtsjoek, die medio april in Oekraïne werd gearresteerd, geldt als een bondgenoot van de Russische president Vladimir Poetin. © Reuters/AP

Gevangenenruil in de maak? Politicus Viktor Medvedtsjoek mogelijk uitgewisseld tegen Azov-strijders uit Marioepol

Een Russisch parlementslid dat gespecialiseerd is in buitenlands beleid, zegt dat er gesproken wordt over een mogelijke ruil van gevangengenomen Oekraïense strijders in Marioepol tegen de pro-Russische Oekraïense zakenman en politicus Viktor Medvedtsjoek.

6 reacties

 • Gino Denil

  1 maand geleden
  In de eerste maand van die oorlog sneuvelden al evenveel Russen als tijdens hun 9 jaar durende oorlog in Afghanistan. Die Oekraïners zijn dus 100 keer efficiënter dan de Taliban. Rusland is gewoon niet in staat om een 3e wereldoorlog te voeren, tenzij een alles vernietigende nucleaire. Wat onze kolonel er ook mag van denken.
 • Dany Herman

  1 maand geleden
  Waar blijven de UNO blauwhelmen en de verenigde naties wat doen die buiten eten en drinken tot ze niet meer kunnen Een wereld leger moet er komen die optreed waar er conflict is en die sancties uitspreekt tegen agressors en veto recht in vuilbak waar het thuis hoord
 • Christine Laevers

  1 maand geleden
  Ik hoop dat vele Russische soldaten gevangen genomen kunnen worden. Dat er een mooie ruil tot stand kan komen. Die zogezegde Asimov-soldaten zouden neonazi's zijn. De Russische privé-militie WAGNER, die bv in Mali opereert, dat zijn dan ook neonazis met bijhorende tatouages. Wagner was de geliefde componist van Hitler. In elk geval aan beide kanten zijn er krijgsgevangenen en voor hun behandeling zijn er strikte regels. Welk kamp respecteert ze en welk kamp niet ?
 • Linda Wellekens

  1 maand geleden
  Dat zou een goed idee zijn :-)
 • mike milan

  1 maand geleden
  Het ware gelaat van Rusland komt nu voor gans de wereld beschikbaar.Of toch wie er ooit aan getwijfeld heeft….wie niet in de pas loopt van Poetin wordt opgeruimd…vermoord.