De gevangen Wit-Russische journalist Roman Protasevitsj (26) op de persconferentie vandaag.
Volledig scherm
De gevangen Wit-Russische journalist Roman Protasevitsj (26) op de persconferentie vandaag. © EPA

Gevangen dissident “opgevoerd als trofee” tijdens Wit-Russische persconferentie over afleiden Ryanair-vlucht

De gevangen Wit-Russische journalist Roman Protasevitsj (26) is opnieuw opgevoerd tijdens een staatspersconferentie in Minsk. De journalist zei onder meer dat hij zich goed voelt en niet wordt gedwongen met de autoriteiten mee te werken. Hij heeft er vrede mee dat hij de gevolgen van zijn "misdaden" moet dragen, klonk het. De oppositie spreekt over een kafkaëske vertoning.

0 reacties

  1. Protasevitsj bejubelt Loekasjenko in interview op Wit-Russische staatstelevisie: “Pijnlijk om deze ‘bekentenissen’ te zien”
    Play

    Protase­vitsj bejubelt Loekasjen­ko in interview op Wit-Russische staatstele­vi­sie: “Pijnlijk om deze ‘bekente­nis­sen’ te zien”

    De kritische Wit-Russische journalist Roman Protasevitsj, die vorige maand werd gearresteerd nadat zijn Ryanairvlucht gedwongen moest landen in Minsk, is donderdag op de Wit-Russische staatstelevisie verschenen. In een interview erkende de dissident dat hij vorig jaar had opgeroepen tot protesten en liet zich lovend uit over president Aleksandr Loekasjenko. De oppositie gelooft dat het interview onder dwang werd afgenomen.