Volledig scherm
© AP

Gestrande truckers keren zich tegen politie in Britse haven Dover: “Situatie is onmenselijk”

In het zuidoosten van het Verenigd Koninkrijk zijn de autoriteiten begonnen met het afnemen van coronatests bij gestrande vrachtwagenchauffeurs. Meer dan 5.000 vrachtwagens staan momenteel geblokkeerd in Kent, meldt het Britse ministerie van Transport. Daar kunnen er volgens transportverenigingen nog eens zoveel bijkomen. In de haven van Dover keerden boze truckers zich vanochtend tegen de politie. Velen van hen zitten al dagen vast en zullen kerst niet kunnen thuis vieren.

78 reacties

 • Marc Van der Vloedt

  4 weken geleden
  Naast de dagelijkse Covid show en statistieken had ik wat meer Europese kanonnen, oud verplaatste politici (die na het pluimen van de plaatselijke bevolking) met hun Europese canon willen zien en uitleg horen geven over de consequenties van exitten. Guy, Herman, Charles en Martin, hallo...! Kat in een Europese zak of katvangers voor partijkaSSen en eigen "G"lorie ?
 • Carina Blok

  4 weken geleden
  Pure schande! Werkende mens wordt opnieuw gepest! Rijke vakantiegangers (of gansters in dit geval) mogen gerust hun vliegtuigje nemen en terug komen zonder getest te worden. Daar is nog steeds geen verandering in na 9 maanden Covid. Europees staat er nog niets op 1 lijn, behalve dan de belastingen betalen en de zakken vullen van de reislustige politiekers.
 • frans Vullings

  4 weken geleden
  word tijd voor een Europese chauffeurs staking maar dan beginnen de politiekers, managers, en meer van dat schone pakken volk te janken
 • Marcus Camps

  4 weken geleden
  Fout van de politiekers ? Van de vervoerders zelf bedoel je ! Chauffeurs die positief worden bevonden weigeren van hun vrachtwagen aan de kant te zetten en in quarantaine te gaan, en zorgen ervoor dat hun collega's niet naar huis kunnen. Aanvaardbaar gedrag dit ?
 • vanrobaeys franky

  4 weken geleden
  nog niets gehoord van de minister van transport
 1. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis

 2. Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevonden, museum had diefstal niet opgemerkt
  Play

  Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevon­den, museum had diefstal niet opgemerkt