De zestigjarige Ludmila (60) met een van haar poezen.
Volledig scherm
PREMIUM
De zestigjarige Ludmila (60) met een van haar poezen. © Photonews

Gestrand in Polen: “Jij bent van België hè? Weet je of mijn huisdieren daar welkom zijn?”

De Poolse stad Krakau, vlakbij de grens met Oekraïne, barst uit haar voegen. Sinds het begin van de oorlog zijn daar alleen al honderdduizend mensen toegestroomd. Hotels zijn volgeboekt, enkel solidariteit kan nog soelaas bieden. “Wij willen weg, ver weg. Het maakt niet uit waar. Zo ver mogelijk.”

22 reacties

 • Jef joossens

  3 maanden geleden
  Kirsten De Laet, er mag gebeuren wat er wil maar het eerste wat ik zou doen is zorgen dat mijn 5 schatten van honden met me mee gaan anders ga ik ook niet. Ja er bestaan zo van die mensen en blijkbaar in Oekraine zijn er heel veel mensen die van hun huisdieren houden.
 • wim CLAES

  3 maanden geleden
  Het wordt hoog tijd om al die uitgeprocedeerde op het vliegtuig te zetten en plaats te maken voor echte vluchtelingen.hetzelfde geldt voor de pseudo sociale gevallen die sociale woningen illegaal ingepalmd hebben. Die kunnen ook plaats maken.
 • Roger De Munck

  3 maanden geleden
  Alles dat leeft heeft recht op dat leven zelfs huisdieren
 • Kirsten De Laet

  3 maanden geleden
  Wie voldoende tijd vind om zelfs zijn huisdieren te redden wanneer uw hebben en houden gebombardeerd wordt, wel mijn diepste respect. Als de bommen weldra in onze straat vallen dan rep ik mij dat weg kom en laat alles achter, zelfs mijn kat. Alsof zulks belangrijk is op een moment wanneer de dood voor ogen staat. Ik denk dat de meeste reacties hier geen besef noch weet hebben van wat oorlog werkelijk betekent. Als de kogels rond uw oren vliegen en de F-16's overkomen denk je niet aan huisdieren.
 • Chantal Geerts

  3 maanden geleden
  Ik zou ook mijn dieren niet achterlaten, sommige reakties zijn er dan ook over, deze mensen hebben niet om die oorlog gevraagd, het is dan ook logisch dat men zijn dieren ook in veiligheid wil brengen Dus dieren zijn meer dan welkom hier, evenals de mensen die moeten vluchten, mensen denk toch eens na voor men iets post, zouden jullie dan geen veilige plaats willen als er effectief een wereld oorlog zou uitbreken