Rafael Grossi (links), hoofd van de VN-organisatie, in Teheran.
Volledig scherm
Rafael Grossi (links), hoofd van de VN-organisatie, in Teheran. © EPA

Gesprekken met VN over Iraans atoomprogramma leiden niet tot akkoord

BuitenlandTijdens gesprekken over het Iraanse atoomprogramma in Teheran heeft de Iraanse regering geen enkele toegeving aan het Internationaal Atoomenergiebureau IAEA gedaan, zo heeft Rafael Grossi als hoofd van de VN-organisatie woensdag gezegd.

1 reactie

 • Sharon Debeul

  2 maanden geleden
  De VS stapte uit het akkoord. Het is dus enkel en alleen aan de VS om als eerste weer in dat akkoord te gaan stappen.
 1. Iraans ‘terreurkoppel’ uit Wilrijk vecht veroordeling tot 18 jaar cel aan in Antwerps hof van beroep: “Amir heeft nooit een explosief willen laten afgaan met het doel om te doden.”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Iraans ‘terreur­kop­pel’ uit Wilrijk vecht veroorde­ling tot 18 jaar cel aan in Antwerps hof van beroep: “Amir heeft nooit een explosief willen laten afgaan met het doel om te doden.”

  Het Iraans ‘terreurkoppel’ uit Wilrijk verscheen woensdagochtend opnieuw in het Antwerps justitiepaleis. Amir S. (38), Nasimeh N. (34) en Merhad A. hebben beroep aangetekend tegen hun veroordeling tot respectievelijk 15, 18 en 17 jaar cel en het verlies van hun Belgische nationaliteit. Amir en Nasimeh zouden met de hulp van de Iraanse inlichtingendienst een terroristische aanslag hebben willen plegen op een bijeenkomst van de Iraanse verzetsbeweging MEK in Frankrijk.
 2. Russische troepen arriveren in Wit-Rusland voor gezamenlijke “gevechtsoefeningen”
  Wit-Rusland

  Russische troepen arriveren in Wit-Rus­land voor gezamenlij­ke “gevechts­oe­fe­nin­gen”

  In Wit-Rusland zijn Russische troepen aangekomen om er in februari gezamenlijke gevechtsoefeningen te houden. Dat heeft de Wit-Russische minister van Defensie meegedeeld. Over hoeveel manschappen het gaat, is niet duidelijk. Volgens de minister worden de oefeningen gehouden met het oog op de moeilijke politieke en militaire situatie in de wereld en de oplopende spanningen met het Westen en Oekraïne. Hij voegde er nog aan toe dat het gaat om “geïmproviseerde” oefeningen.
 1. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.