Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken en zijn Russische evenknie Sergej Lavrov in Genève.
Volledig scherm
Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken en zijn Russische evenknie Sergej Lavrov in Genève. © AP

Gesprek Lavrov en Blinken afgelopen zonder akkoord over crisis Oekraïne - Lavrov roept op tot einde van “anti-Russische hysterie”

De gesprekken tussen de Amerikaanse en Russische diplomatieke leiders Anthony Blinken en Sergej Lavrov in Genève eindigden na anderhalf uur van gedachtewisseling, meldde het persbureau TASS vrijdag. Lavrov heeft het Westen opgeroepen een einde te maken aan de “anti-Russische hysterie” in het Oekraïne-conflict. Hij hoopt naar eigen zeggen dat de spanningen afnemen.

 1. ANALYSE. Hoe Rusland oorlog gaat voeren en waarom het daar wellicht tot 20 februari mee wacht
  PREMIUM

  ANALYSE. Hoe Rusland oorlog gaat voeren en waarom het daar wellicht tot 20 februari mee wacht

  Poetin moet iéts doen in Oekraïne als hij geen gezichtsverlies wil lijden. Daar is zelfs Joe Biden nu van overtuigd. Rusland heeft veel verschillende opties als het ten strijde wil trekken, gaande van beperkte luchtaanvallen tot een algehele invasie. Hoogstwaarschijnlijk wordt het iets daar tussenin, waarbij de Georgische oorlog van 2008 als voorbeeld dient — en er ook goede redenen zijn om 20 februari als begindatum te tippen.
 2. Amerikaanse wapens gaan via Baltische staten naar Oekraïne

  Amerikaan­se wapens gaan via Baltische staten naar Oekraïne

  Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft Litouwen, Letland en Estland toestemming gegeven om in de VS gemaakte raketten en andere wapens naar Oekraïne te sturen, melden diverse bronnen aan persbureau Reuters. Het ministerie bevestigt de overdracht, en zegt dat dit ook voor Groot-Brittannië geldt, maar wil niet zeggen om welke wapens het gaat. Joe Biden heeft woensdag tijdens een speech ter ere van zijn eerste jaar als president voorspeld dat Rusland zijn buurland zal binnenvallen.
 1. Je tuinhuis, bloemenperk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzekering voor je tuin
  Spaargids.be

  Je tuinhuis, bloemen­perk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzeke­ring voor je tuin

  Heel wat mensen herontdekten tijdens de lockdown hun tuin. Misschien is dit dan ook het goede moment om even stil te staan bij de verzekering ervan. Wat als je tuinmeubilair beschadigd raakt door intense hagel of brand? Of je bloemenperk of gazon bezoek krijgt van loslopend wild of vandalen? Stel dat je opstaand zwembad lek slaat... Spaargids.be gaat voor je na of je verzekering tussenbeide komt.
 2. Biden corrigeert uitschuiver over Oekraïne na felle kritiek

  Biden corrigeert uitschui­ver over Oekraïne na felle kritiek

  President Joe Biden heeft donderdag beklemtoond dat elke overschrijding van de Russisch-Oekraïense grens door Russische troepen in zijn ogen "een invasie" betekent. En dat dit ernstige consequenties met zich mee zal brengen. Vicepresident Kamala Harris was al in de media verschenen om te zeggen dat de Verenigde Staten Rusland met zeer zware kosten en consequenties zal opzadelen, als president Poetin van Rusland een inval in Oekraïne beveelt.