Gespannen sfeer in Odesa, waar Robin Ramaekers verslag uitbrengt: “Schoten zijn bedoeld om ons erop te wijzen dat we hier niet mogen zijn”

Onze oorlogsjournalist Robin Ramaekers is momenteel in de Oekraïense havenstad Odesa. De stad is mogelijks een van de volgende doelwitten van Rusland. De spanning zit er dan ook goed in bij de mensen. Wanneer Robin op stap is met een vrouw die haar hond uitlaat, horen ze plots schoten. “Stop met filmen!”, roepen de inwoners. “Die schoten zijn bedoeld om ons erop te wijzen dat we hier niet mogen zijn”, vertelt Robin. 

  1. Terwijl grote delen van Europa puffen en zweten, is het in Brazilië kouder dan ooit

    Terwijl grote delen van Europa puffen en zweten, is het in Brazilië kouder dan ooit

    Terwijl verschillende Europese landen zoals Spanje en Frankrijk momenteel kreunen onder de hitte, heeft het Zuid-Amerikaanse land Brazilië te kampen met een koudegolf. Met 1,4 graden Celsius registreerde de hoofdstad Brasilia gisteren haar laagste temperatuur ooit, terwijl de winter in het tropische land pas binnen een maand begint. Het gure weer vormt een grote bedreiging voor de duizenden daklozen die op straat moeten slapen, alsook voor de oogsten in het land.
  2. Zweden snapt niet dat Erdogan NAVO-toetreding weigert: "Na Turkije waren wij het eerste land dat de PKK terroristisch noemde”

    Zweden snapt niet dat Erdogan NA­VO-toetreding weigert: "Na Turkije waren wij het eerste land dat de PKK terroris­tisch noemde”

    De Zweedse minister van Buitenlandse Zaken Ann Linde spreekt Turkse beschuldigingen tegen en beklemtoont dat Zweden als eerste land na Turkije de PKK als terroristisch bestempelde. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan verwijt vooral Zweden dat het veel sympathie heeft getoond en steun gegeven aan leden van de terroristische Koerdische Arbeidspartij (PKK).