Kadiza Sultana, Shamima Begum en Amira Abase (v.l.n.r.) op het moment dat ze door de beveiliging gaan op de luchthaven van Gatwick in 2015. Alleen Begum zou op dit moment nog in leven zijn. Ze zit in een Syrisch kamp en wil terugkeren.
Volledig scherm
Kadiza Sultana, Shamima Begum en Amira Abase (v.l.n.r.) op het moment dat ze door de beveiliging gaan op de luchthaven van Gatwick in 2015. Alleen Begum zou op dit moment nog in leven zijn. Ze zit in een Syrisch kamp en wil terugkeren. © AP

Geschokte vader van IS-bruid: “Ze verdient het niet om terug te keren”

In 2015 ging de Britse Shamima Begum (19) samen met twee vriendinnen naar Syrië. Nu zit ze vast in een vluchtelingenkamp en wil terugkeren naar het Verenigd Koninkrijk. Maar de Britse regering trok afgelopen maandag de Britse nationaliteit van Begum in. De vader van het meisje steunt de regering nadat zijn dochter op geen enkel moment spijt betuigde: “Ze verdient het niet om terug te keren.”

12 reacties

 • RENE LENAERTS

  2 jaar geleden
  Ik begrijp de vader volledig. Onze "dansjes tegen pesten - maatschappij" mag daar een voorbeeld aan nemen.
 • Susie Casteleyn

  2 jaar geleden
  Inderdaad laten zitten hier niet meer binnen laten. Ik begrijp de vader
 • Marc Baeyens

  2 jaar geleden
  Als zelfs een vader zo reageert ! Waar zijn onze sLinkse humanisten dan mee bezig ? Hopen dat er heel snel overal meer inwijkelingen zijn dan autochtonen ...
 • guy perain

  2 jaar geleden
  Moeilijke beslissing maar de enige goeie!! Hoed af voor die vader!!
 • Hugo de Decker

  2 jaar geleden
  laat belgie maar eens een voorbeeld nemen aan uk ! waarom kunnen zij wat onze regering niet wil ?
 1. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 2. Pas bevallen IS-bruid smeekt om te mogen terugkeren, moeder van terreurslachtoffer snapt er niets van: “Dat idee alleen al maakt me ziek”
  Islamitische Staat

  Pas bevallen IS-bruid smeekt om te mogen terugkeren, moeder van ter­reurslacht­of­fer snapt er niets van: “Dat idee alleen al maakt me ziek”

  Net als in België woedt in het Verenigd Koninkrijk de discussie wat ze moeten doen met gevangen genomen IS-strijders. De pas bevallen Shamima Begum gooit zelfs nog wat extra olie op het vuur. Zij liet optekenen dat ze “best een mooie tijd” had in het kalifaat en dat de terreuraanslag in Manchester “gerechtvaardigde wraak” was. Toch wil het negentienjarige meisje nu terugkeren. De moeder van een van de slachtoffers weet niet wat ze hoort. “Dat idee alleen al maakt me ziek. Ze vormt een enorm veiligheidsrisico”, stelt Charlotte Campbell.
 1. Het schrijnende gezicht van het Israëlisch-Palestijnse conflict: deze kinderen wilden geen oorlog, maar ze hebben die wel met hun leven betaald
  PREMIUM
  5

  Het schrijnen­de gezicht van het Israëlisch-Palestijn­se conflict: deze kinderen wilden geen oorlog, maar ze hebben die wel met hun leven betaald

  Een Palestijnse jongen van elf die opgekleed was om het Suikerfeest te vieren, een Joodse kleuter die dol was op de Ninja Turtles en een Arabisch tienermeisje dat biologie studeerde om de wereld te verbeteren. Het zijn maar enkele van de doden die het Israëlisch-Palestijnse conflict de afgelopen dagen heeft geëist. Volgens de recentste cijfers kwamen er al 130 mensen om. 122 aan de Palestijnse en 8 aan de Israëlische kant. Daar zijn zeker 33 kinderen bij — slachtoffers die geen oorlog vroegen, maar die wel met hun leven hebben betaald. Wij geven er zo twintig een gezicht.
 1. IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs
  Play

  IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs

 2. Kenny V. werd ten onrechte beschuldigd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”
  Play

  Kenny V. werd ten onrechte beschul­digd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”