Kadiza Sultana, Shamima Begum en Amira Abase (v.l.n.r.) op het moment dat ze door de beveiliging gaan op de luchthaven van Gatwick in 2015. Alleen Begum zou op dit moment nog in leven zijn. Ze zit in een Syrisch kamp en wil terugkeren.
Volledig scherm
Kadiza Sultana, Shamima Begum en Amira Abase (v.l.n.r.) op het moment dat ze door de beveiliging gaan op de luchthaven van Gatwick in 2015. Alleen Begum zou op dit moment nog in leven zijn. Ze zit in een Syrisch kamp en wil terugkeren. © AP

Geschokte vader van IS-bruid: “Ze verdient het niet om terug te keren”

In 2015 ging de Britse Shamima Begum (19) samen met twee vriendinnen naar Syrië. Nu zit ze vast in een vluchtelingenkamp en wil terugkeren naar het Verenigd Koninkrijk. Maar de Britse regering trok afgelopen maandag de Britse nationaliteit van Begum in. De vader van het meisje steunt de regering nadat zijn dochter op geen enkel moment spijt betuigde: “Ze verdient het niet om terug te keren.”

12 reacties

 • RENE LENAERTS

  3 jaar geleden
  Ik begrijp de vader volledig. Onze "dansjes tegen pesten - maatschappij" mag daar een voorbeeld aan nemen.
 • Susie Casteleyn

  3 jaar geleden
  Inderdaad laten zitten hier niet meer binnen laten. Ik begrijp de vader
 • Marc Baeyens

  3 jaar geleden
  Als zelfs een vader zo reageert ! Waar zijn onze sLinkse humanisten dan mee bezig ? Hopen dat er heel snel overal meer inwijkelingen zijn dan autochtonen ...
 • guy perain

  3 jaar geleden
  Moeilijke beslissing maar de enige goeie!! Hoed af voor die vader!!
 • Hugo de Decker

  3 jaar geleden
  laat belgie maar eens een voorbeeld nemen aan uk ! waarom kunnen zij wat onze regering niet wil ?
 1. Brand in Cubaanse olie-opslagplaats nog niet onder controle
  Play

  Brand in Cubaanse olie-opslag­plaats nog niet onder controle

  De Cubaanse brandweer probeert nog altijd om de grote brand in een olie-opslagplaats in de havenstad Matanzas onder controle te krijgen. Een tweede brandstoftank is ontploft, en de afdekking van een andere tank in de opslagplaats is ingestort, meldden plaatselijke media zondagavond (plaatselijke tijd). Uit de tweede tank loopt olie weg, deelde de Cubaanse regering mee op Twitter. Er wordt "intensief en effectief" aan gewerkt om het probleem onder controle te krijgen.
 2. Politie Londen onderwerpt honderden minderjarigen aan ‘strip-search’

  Politie Londen onderwerpt honderden minderjari­gen aan ‘strip-search’

  De politie in Londen heeft tussen 2018 en 2020 meer dan 600 minderjarigen onderworpen aan een zogeheten ‘strip-search’, waarbij naar wapens of andere illegale middelen wordt gezocht onder de kleding. Dat schrijft kindercommissaris Rachel de Souza in een nieuw rapport op basis van data die ze bij de Londense politie opvroeg. Het gaat specifiek om onderzoeken bij aanhoudingen en niet bij minderjarige verdachten die in hechtenis zitten.
 3. Pas bevallen IS-bruid smeekt om te mogen terugkeren, moeder van terreurslachtoffer snapt er niets van: “Dat idee alleen al maakt me ziek”
  Islamitische Staat

  Pas bevallen IS-bruid smeekt om te mogen terugkeren, moeder van ter­reurslacht­of­fer snapt er niets van: “Dat idee alleen al maakt me ziek”

  Net als in België woedt in het Verenigd Koninkrijk de discussie wat ze moeten doen met gevangen genomen IS-strijders. De pas bevallen Shamima Begum gooit zelfs nog wat extra olie op het vuur. Zij liet optekenen dat ze “best een mooie tijd” had in het kalifaat en dat de terreuraanslag in Manchester “gerechtvaardigde wraak” was. Toch wil het negentienjarige meisje nu terugkeren. De moeder van een van de slachtoffers weet niet wat ze hoort. “Dat idee alleen al maakt me ziek. Ze vormt een enorm veiligheidsrisico”, stelt Charlotte Campbell.
 1. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.
 2. Een nieuwe keuken kost snel 15.000 euro: met deze 5 tips druk je de prijs
  Livios

  Een nieuwe keuken kost snel 15.000 euro: met deze 5 tips druk je de prijs

  De keuken is vaak de eerste ruimte die je vernieuwt, nadat je een huis of appartement hebt gekocht. We willen deze ruimte meestal anders, beter, meer naar onze eigen smaak en behoefte inrichten. Maar het budget strooit meer dan eens roet in het eten: de gemiddelde prijs voor een volledig uitgeruste keuken ligt namelijk op zo’n 10.000 à 15.000 euro. Bouwsite Livios geeft vijf praktische tips om de prijs te drukken.