Kadiza Sultana, Shamima Begum en Amira Abase (v.l.n.r.) op het moment dat ze door de beveiliging gaan op de luchthaven van Gatwick in 2015. Alleen Begum zou op dit moment nog in leven zijn. Ze zit in een Syrisch kamp en wil terugkeren.
Volledig scherm
Kadiza Sultana, Shamima Begum en Amira Abase (v.l.n.r.) op het moment dat ze door de beveiliging gaan op de luchthaven van Gatwick in 2015. Alleen Begum zou op dit moment nog in leven zijn. Ze zit in een Syrisch kamp en wil terugkeren. © AP

Geschokte vader van IS-bruid: “Ze verdient het niet om terug te keren”

In 2015 ging de Britse Shamima Begum (19) samen met twee vriendinnen naar Syrië. Nu zit ze vast in een vluchtelingenkamp en wil terugkeren naar het Verenigd Koninkrijk. Maar de Britse regering trok afgelopen maandag de Britse nationaliteit van Begum in. De vader van het meisje steunt de regering nadat zijn dochter op geen enkel moment spijt betuigde: “Ze verdient het niet om terug te keren.”

12 reacties

 • RENE LENAERTS

  3 jaar geleden
  Ik begrijp de vader volledig. Onze "dansjes tegen pesten - maatschappij" mag daar een voorbeeld aan nemen.
 • Susie Casteleyn

  3 jaar geleden
  Inderdaad laten zitten hier niet meer binnen laten. Ik begrijp de vader
 • Marc Baeyens

  3 jaar geleden
  Als zelfs een vader zo reageert ! Waar zijn onze sLinkse humanisten dan mee bezig ? Hopen dat er heel snel overal meer inwijkelingen zijn dan autochtonen ...
 • guy perain

  3 jaar geleden
  Moeilijke beslissing maar de enige goeie!! Hoed af voor die vader!!
 • Hugo de Decker

  3 jaar geleden
  laat belgie maar eens een voorbeeld nemen aan uk ! waarom kunnen zij wat onze regering niet wil ?
 1. Pas bevallen IS-bruid smeekt om te mogen terugkeren, moeder van terreurslachtoffer snapt er niets van: “Dat idee alleen al maakt me ziek”
  Islamitische Staat

  Pas bevallen IS-bruid smeekt om te mogen terugkeren, moeder van ter­reurslacht­of­fer snapt er niets van: “Dat idee alleen al maakt me ziek”

  Net als in België woedt in het Verenigd Koninkrijk de discussie wat ze moeten doen met gevangen genomen IS-strijders. De pas bevallen Shamima Begum gooit zelfs nog wat extra olie op het vuur. Zij liet optekenen dat ze “best een mooie tijd” had in het kalifaat en dat de terreuraanslag in Manchester “gerechtvaardigde wraak” was. Toch wil het negentienjarige meisje nu terugkeren. De moeder van een van de slachtoffers weet niet wat ze hoort. “Dat idee alleen al maakt me ziek. Ze vormt een enorm veiligheidsrisico”, stelt Charlotte Campbell.
 2. Grootste droogte in Italië in 70 jaar dreigt uw winkelkar duurder te maken
  PREMIUM

  Grootste droogte in Italië in 70 jaar dreigt uw winkelkar duurder te maken

  Parmezaanse, Gorgonzola- en Grana Padano-kaas, hazelnoten (voor Nutella), kwaliteitstomaten.... de productie van allerei lekkerijen die in onze winkelrekken te koop zijn, is in gevaar door de ergste droogte in 70 jaar in het noorden van Italië. Boeren uit de regio slaken een noodkreet want ze verwachten dat de productie met de helft daalt als de droogte aanhoudt. De prijsstijgingen zullen we hoe dan ook voelen in onze winkelkar.