Jim Caviezel als Jezus in de film ‘The Passion of The Christ’.
Volledig scherm
Jim Caviezel als Jezus in de film ‘The Passion of The Christ’. © EPA

Gerenommeerde historicus: Jezus is nooit verrezen, omdat hij nooit gestorven is aan het kruis

Wat is er waar aan het Bijbelverhaal over de kruisiging, dood en verrijzenis van Jezus Christus, en wat niet? Het zal een eeuwig debat blijven, en de bekende Duitse historicus Johannes Fried voegt er nu nog een nieuwe laag aan toe. Volgens hem was het goed mogelijk dat Jezus eigenlijk nooit gestorven is aan het kruis, maar in een coma is geraakt waar hij dan na drie dagen uit ontwaakt is. 

75 reacties

 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  De dode zeerollen bevatten verwijzingen naar het Oude Testament en naar het maatschappelijk leven ten tijd van Christus. Opvallend is dat Jezus, de zoon van God, of zijn volgelingen nergens bij name genoemd wordt. En de term Zoon van God wel in de rollen voorkomt, maar dat die term niet verwijst naar Jezus, Mario Bocque.
 • van bogaert jeroen

  2 jaar geleden
  Als hij toen niet stierf.... ondertussen wel vrees ik.
 • Jurgen De doncker

  2 jaar geleden
  Waar mensen zicht toch mee bezig houden. Die verhalen zijn alleen maar uitgevonden om de mensen in lijn te houden en ze doen te geloven dat mirakels bestaan, en het werkt precies ook nog als ik de mensen hieronder hoor:-)
 • Gaston Foubert

  3 jaar geleden
  Het is alleszins meer geloofwaardig dan klakkeloos aannemen dat er iets bestaat dat er niet is. Voor alles wat de mens niet begreep in die tijden zou er wel iets kunnen geweest zijn …. de god van het vuur, van de donder, de godin van de vruchtbaarheid, …. want hoe kon je dit alles verklaren? ,,Wanneer in een mensengeest eenmaal de vrijheid is losgebroken, hebben de goden er geen vat meer op.”
 • Lutgard Crombez

  3 jaar geleden
  Laat iedereen zijn eigen geloof belijden en laat elkander met rust: enkel zo kan er vrede heersen want alle oorlogen ontstaan door al die versheidene godsdiensten...