De app in kwestie ziet er zo uit.
Volledig scherm
De app in kwestie ziet er zo uit. © AFP

“Geregeld een selfie, anders politie over de vloer": Polen gebruiken app die patiënten in quarantaine écht thuis kan houden

De Poolse regering maakt gebruik van een app die controleert of patiënten in quarantaine ook écht thuis blijven. Als ze niet tijdig een selfie vanuit hun huis kunnen sturen, riskeren ze een boete die kan oplopen tot 5.000 zloty (ruim 1.000 euro).

13 reacties

 • B. Vets

  2 jaar geleden
  Marc de Volder, hang niet zo de rebel uit en betaal gewoon met de kaart. Snap echt niet waarom sommige mensen zo blijven vasthouden aan hun cash geld. Dat is maar gewoon papier hoor. En de overheid monitort echt niet wat jij allemaal koopt met je geld. Zo belangrijk ben je niet.
 • Ria Mertens

  2 jaar geleden
  Zilver en Goud, Zilver is amper nog te vinden by the way
 • jan De Borger

  2 jaar geleden
  Iedere samenleving die wat vrijheid opgeeft om wat veiligheid te verkrijgen, verdient geen van beide en zal ze allebei verliezen. Benjamin Franklin.
 • marc de Volder

  2 jaar geleden
  Ik heb geen smartphone. Dat ze aan de deur maar komen zien.Zal de deur vriendelijk openen tijdens mijn tweede week quarantaine. Wat betreft bankkaarten. Dat doe ik nu om het winkelpersoneel wat te helpen,maar anders betaal ik cash. Straks geen cash meer? Dan kunnen de banken en de regeringen alles blokkeren indien crisis,en jullie doen daar aan mee met al dat electronisch en smartphone betalingen,ik niet.
 • Jean Petermans

  2 jaar geleden
  Niks is zo gemakkelijk te manipuleren als een selfie.
 1. Londens museum geeft 72 collectiestukken terug aan Nigeria
  1

  Londens museum geeft 72 collectie­stuk­ken terug aan Nigeria

  Het Horniman Museum in London zal 72 objecten uit haar collectie overdragen aan de Nigeriaanse regering, dat besloot de raad van bestuur van het Britse museum gisteren. Het museum gaat met het besluit in op het verzoek dat het Nigeriaanse Nationaal Comité voor Musea en Monumenten (NCMM) in januari 2022 maakte. “We zijn verheugd deze stap te kunnen zetten en we kijken uit naar de samenwerking met de NCMM om de zorg van deze kostbare artefacten op langere termijn veilig te stellen”, aldus Eve Salomon, voorzitter van de raad van bestuur, in een verklaring.
 2. Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoopste telecombundels
  Mijntelco

  Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoop­ste telecombun­dels

  64 procent van de Belgen heeft een telecombundel. De meesten kiezen voor een bundel die zowel vast internet, vaste telefonie, televisie en mobiele diensten omvat. Dat blijkt uit het meest recente cijferrapport van telecomwaakhond BIPT. Welke ‘4-play bundel’ is het goedkoopst? En welke bundel neem je best als je geen nood hebt aan televisie of vaste lijn? Mijntelco.be zoekt het uit.