De app in kwestie ziet er zo uit.
Volledig scherm
De app in kwestie ziet er zo uit. © AFP

“Geregeld een selfie, anders politie over de vloer": Polen gebruiken app die patiënten in quarantaine écht thuis kan houden

De Poolse regering maakt gebruik van een app die controleert of patiënten in quarantaine ook écht thuis blijven. Als ze niet tijdig een selfie vanuit hun huis kunnen sturen, riskeren ze een boete die kan oplopen tot 5.000 zloty (ruim 1.000 euro).

13 reacties

 • B. Vets

  10 maanden geleden
  Marc de Volder, hang niet zo de rebel uit en betaal gewoon met de kaart. Snap echt niet waarom sommige mensen zo blijven vasthouden aan hun cash geld. Dat is maar gewoon papier hoor. En de overheid monitort echt niet wat jij allemaal koopt met je geld. Zo belangrijk ben je niet.
 • Ria Mertens

  10 maanden geleden
  Zilver en Goud, Zilver is amper nog te vinden by the way
 • jan De Borger

  10 maanden geleden
  Iedere samenleving die wat vrijheid opgeeft om wat veiligheid te verkrijgen, verdient geen van beide en zal ze allebei verliezen. Benjamin Franklin.
 • marc de Volder

  10 maanden geleden
  Ik heb geen smartphone. Dat ze aan de deur maar komen zien.Zal de deur vriendelijk openen tijdens mijn tweede week quarantaine. Wat betreft bankkaarten. Dat doe ik nu om het winkelpersoneel wat te helpen,maar anders betaal ik cash. Straks geen cash meer? Dan kunnen de banken en de regeringen alles blokkeren indien crisis,en jullie doen daar aan mee met al dat electronisch en smartphone betalingen,ik niet.
 • Jean Petermans

  10 maanden geleden
  Niks is zo gemakkelijk te manipuleren als een selfie.
 1. Yvette gaat viraal nadat ze haar kast vergeet op te ruimen
  Play

  Yvette gaat viraal nadat ze haar kast vergeet op te ruimen

 2. Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemotherapie: "De kinderen geven mij kracht"
  Play

  Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemothera­pie: "De kinderen geven mij kracht"