Jurgen en Gerda Deceuninck proberen via de rechtbank hun dochters terug te krijgen. Op hun shirts staan nummers en één woord: iemand. Ze willen niet als nummer worden gezien.
Volledig scherm
PREMIUM
Jurgen en Gerda Deceuninck proberen via de rechtbank hun dochters terug te krijgen. Op hun shirts staan nummers en één woord: iemand. Ze willen niet als nummer worden gezien. © Vincent Jannink

Gerda en Jurgen, gedupeerden in toeslagenaffaire, willen uithuisgeplaatste dochters terug: “Is ons niet overkomen door onze eigen schuld”

Gedupeerden in de toeslagenaffaire Jurgen en Gerda Deceuninck probeerden vandaag in de rechtbank in het Nederlandse Zwolle de uithuisplaatsing van hun twee dochters terug te draaien. Aan hun zijde was het ondersteuningsteam van minister Franc Weerwind. “Voor het eerst spraken we op hetzelfde niveau.”

 1. Trailer van aflevering 7 ‘House of the Dragon’ belooft meest intense en emotionele aflevering tot nu toe
  Play
  TV
  1

  Trailer van aflevering 7 ‘House of the Dragon’ belooft meest intense en emotionele aflevering tot nu toe

  De trailer voor de zevende aflevering van HBO-serie ‘House of the Dragon’ toont de eerste beelden van wat een zeer intense aflevering blijkt te worden. Het begint met de nasleep van de vurige dood van Laena Velaryon. Maar daar blijft het niet bij. Want er wordt ook een draak vermist en er lijken dodelijke allianties te zijn gevormd terwijl de spanningen in Westeros hun hoogtepunt bereiken.
 1. Florida zet zich schrap voor mogelijk ergste storm in meer dan 100 jaar
  Play
  Update

  Florida zet zich schrap voor mogelijk ergste storm in meer dan 100 jaar

  Orkaan Ian heeft Cuba bereikt. Over mogelijke schade of slachtoffers is nog niks bekend. Ook de Amerikaanse staat Florida zet zich schrap voor Ian. Het natuurgeweld groeide volgens het Amerikaans orkaancentrum uit tot een tropische cycloon van categorie 3 (op 5). De Amerikaanse minister van Volksgezondheid Xavier Becerra heeft maandag een noodsituatie voor de volksgezondheid uitgeroepen voor Florida. De stad Tampa - aan de Golf van Mexico - kan te maken krijgen met de ergste storm in meer dan honderd jaar.