De parodieën op Twitter lieten niet op zich wachten.
Volledig scherm
De parodieën op Twitter lieten niet op zich wachten. © Twitter

George Washington en de strijd om de luchthaven van LA: Trump mikpunt van parodieën na blunder tijdens speech op Independence Day

De Amerikaanse Donald Trump maakte gisteren tijdens zijn speech op Independence Day een pijnlijke historische blunder. In de patriottische toespraak, waarin hij de successen van het Amerikaanse leger prees, zei hij dat de militairen “de luchthavens overnamen” van de Britten tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog (1775-1783). Wat Trump vergat, is dat de eerste bemande vlucht ooit pas een dikke honderd jaar later plaatsvond en er op het einde van de 18de eeuw van luchthavens nog geen sprake was. De parodieën op Twitter lieten niet lang op zich wachten.

 1. Trump grijpt Independence Day aan voor militair machtsvertoon: “Dit is de beste periode van de VS ooit”

  Trump grijpt Independen­ce Day aan voor militair machtsver­toon: “Dit is de beste periode van de VS ooit”

  In de Verenigde Staten werd vandaag Independence Day gevierd en dat gebeurde dit jaar op een atypische manier. President Donald Trump maakte van de feestelijkheden gebruik om zichzelf in de kijker te zetten met een ‘groet aan Amerika’ en zorgde tegelijkertijd voor het nodige militaire machtsvertoon. Toeschouwers konden zich onder andere vergapen aan straaljagers, de imposante Air Force One, tanks en stunts van het vliegdemonstratieteam van het Amerikaanse leger, de Blue Angels.
 1. Tientonner van Amazon probeert bestelwagen van de weg te rammen
  Play

  Tientonner van Amazon probeert bestelwa­gen van de weg te rammen

 2. Black Friday haalt het beest in sommigen boven: een overzicht
  Play

  Black Friday haalt het beest in sommigen boven: een overzicht