De Nederlandse politie verspreidde beelden van twee criminelen die zich voordeden als verpleegkundigen.
Volledig scherm
De Nederlandse politie verspreidde beelden van twee criminelen die zich voordeden als verpleegkundigen. © Politie Brabant

Gentse politie waarschuwt voor ‘bloedprikbende’: oplichters die bloed afnemen bij bejaarden en hen ondertussen beroven

In Nederland is al een maand een ‘bloedprikbende’ actief die in het hele land toesloeg. De oplichters betreden onder het mom van een bloedprik de huizen van vooral bejaarde mensen en stelen er waardevolle voorwerpen en geld. Bij ons heeft de politie nog geen meldingen gekregen, maar de Gentse politie vraagt wel om alert te zijn.

5 reacties

 • dominique castelein

  2 jaar geleden
  ziet er vriendelijke uit??
 • dirk billiet

  2 jaar geleden
  een camera houdt constant mijn oprit in het oog en 1 op de voordeur. Als er iemand aanbelt die ik niet ken of ik verwacht niemand dan sta ik zelfs nog niet op van mijn stoel... en dat heb ik al meer dan 20 jaar.... Gewoon doen !
 • Danielle Duym

  2 jaar geleden
  Investeer in een videofoon. Als er iemand voor je deur staat die je niet kent, geef geen antwoord en doe al heel zeker niet open. Diegene die je echt nodig heeft, laat dan wel een briefje achter in je brievenbus. Ook als je zogezegd iemand van de politie ziet, doe niet open. Het kunnen verklede oplichters zijn. De echt politie zal wel een kaartje nalaten om je te verzoeken naar hun kantoren te komen.
 • Marc Vanginderachter

  2 jaar geleden
  Waarom hier niet stilletjes voor waarschuwen, dus enkel onder politiediensten. Nu groeit de kans dat ze er hier ook mee gaan beginnen.
 • diane colman

  2 jaar geleden
  Er is maar één woord SCHANDALIG ;;;;;;