De 59-jarige Duitser werd gemummificeerd naast zijn radiotelefoon aangetroffen.
Volledig scherm
De 59-jarige Duitser werd gemummificeerd naast zijn radiotelefoon aangetroffen. © Facebook / Barobo Police Station

Gemummificeerde zeiler schreef brief aan overleden ex: "Kracht van demonen"

De 59-jarige Duitse avonturier Manfred Fritz Bajorat, die voor de kust van het Filipijnse eiland Mindanao gemummificeerd werd teruggevonden aan boord van zijn zeiljacht, had voor zijn overlijden een brief geschreven aan zijn vrouw Claudia. Die overleed in 2010 aan kanker.

 1. Schiphol treft geen extra maatregelen na besmettingen Zuid-Afrika
  5

  Schiphol treft geen extra maatrege­len na besmettin­gen Zuid-Afri­ka

  De Nederlandse luchthaven Schiphol neemt vooralsnog geen extra maatregelen dan de al geldende regels, zoals afstand houden en de mondmaskerplicht, om reizigers tegen het coronavirus te beschermen. Dat op twee KLM-vluchten van Zuid-Afrika naar Nederland sprake was van een groot aantal coronabesmettingen, noemde de luchthavenexploitant “uitzonderlijk”. De kwestie is reden voor Schiphol om met KLM en de gemeentelijke gezondheidsdienst (GGD), die in allerijl moest komen testen, na te gaan hoe een en ander kon gebeuren.
 2. Drukte op luchthaven Kaapstad na nieuwe Zuid-Afrikaanse coronavariant: “Alles achtergelaten om zo snel mogelijk het vliegtuig te kunnen nemen”
  Play

  Drukte op luchthaven Kaapstad na nieuwe Zuid-Afrikaanse coronavari­ant: “Alles achtergela­ten om zo snel mogelijk het vliegtuig te kunnen nemen”

  Op de luchthaven van Kaapstad is het vrijdag heel druk geworden. Verschillende reizigers proberen zo snel mogelijk het land te verlaten, omdat ze vrezen voor een nieuwe lockdown. Nu er een nieuwe coronavariant uit zuidelijk Afrika rondgaat, nemen verschillende Europese landen al extra maatregelen. Een van de reizigers vertelt dat ze “alles achterliet om zo snel mogelijk het vliegtuig richting haar familie te kunnen nemen.”