Gemobiliseerde Russen moeten alles zelf kopen voor aan het front: "We hebben enkel munitie, gebruik tampons voor kogelwonden”

De mobilisatie van minstens 300.000 reservisten heeft heel wat paniek veroorzaakt in Rusland. Bovendien blijkt er in de militaire depots bijna niets voorradig voor mannen die ten strijde trekken. Uit beelden blijkt dat de dienstplichtigen eerst bijna alle noodzakelijke spullen zelf moeten aankopen vooraleer ze naar het front kunnen.

56 reacties

 • Christine Laevers

  4 maanden geleden
  Op een andere plek filmt iemand barakken. Een reservist zegt : 'er is nog plaats op het dak.' Bedden zonder dekens. Ook ruimten waar de reservisten op de blote grond slapen. De filmer zegt : 'Jongens, ik film alleen de benen.' Ik voorzie muiterijen.
 • Luc Verstraelen

  4 maanden geleden
  Massaal deserteren als ze de kans krijgen en vluchten richting Kiev.
 • Jean Smeets

  4 maanden geleden
  Hopen dat ze zich snel keren en achter poetin aangaan
 • Marc Werbrouck

  4 maanden geleden
  Typisch Russische tactiek. Ons laten geloven dat zij niets hebben of krijgen. De Russen hielpen Trump, vervalsten verkiezingen, ontvangen Vlaams Blokkers e.d. Werd dit nieuws nu dubbel gecheckt door onze media?
 • Danny duyvejonck

  4 maanden geleden
  Nog een beetje geduld en Poetin zal het Kremlin verlaten met zijn voeten eerst.
 1. “Er zijn vier Russische tanks nodig om een Leopard te vernietigen”: Poetin heeft dus maar één optie
  79

  “Er zijn vier Russische tanks nodig om een Leopard te vernieti­gen”: Poetin heeft dus maar één optie

  De westerse tankleveringen aan Oekraïne zetten Rusland onder druk. Maar is het niet too little, too late? De westerse Leopard 2-tanks mogen dan wel superieur zijn aan de Russische tegenhangers, Poetin van zijn kant zal de macht van het getal laten spreken. Rusland heeft nog meer dan 10.000 tanks in voorraad - al dan niet in bedenkelijke staat - en het land beschikt bovendien over ‘s werelds grootste tankfabriek. “Treinen met honderden nieuwe gepantserde gevechtsvoertuigen rollen Oekraïne binnen.”