De Wit-Russische Maria Kolesnikova op 14 juli 2020.
Volledig scherm
De Wit-Russische Maria Kolesnikova op 14 juli 2020. © AFP

Gemaskerde mannen voeren Wit-Russische protestleidster Maria Kolesnikova weg

Onbekenden hebben de Wit-Russische protestleidster Maria Kolesnikova (38) maandag in het centrum van Minsk opgepakt en weggevoerd in een minibus. Dat melden ooggetuigen. Het Verenigd Koninkrijk en Duitsland hebben de Wit-Russische president Alexandr Loekasjenko intussen om opheldering over de verblijfplaats van de oppositieleidster gevraagd. Ze eisen haar onmiddellijke vrijlating als ze door de autoriteiten wordt vastgehouden.

  1. De Croo: “Verstrengde maatregelen gelden vanaf middernacht voor heel het land” - Macron: “Frankrijk vanaf vrijdag opnieuw in lockdown”

    De Croo: “Verstreng­de maatrege­len gelden vanaf midder­nacht voor heel het land” - Macron: “Frankrijk vanaf vrijdag opnieuw in lockdown”

    De coronacijfers in ons land blijven stijgen. De Vlaamse regering heeft gisteravond op een extra ministerraad besloten bijkomende coronamaatregelen in te voeren. De maatregelen zouden vrijdag om 18 uur ingaan en voor onbepaalde tijd gelden. Maar een Ministerieel Besluit dat vandaag nog gepubliceerd wordt, maakt nu dat de maatregelen die voor het héle land gelden om middernacht al zullen ingaan. Herlees alle ontwikkelingen over Covid-19 van woensdag 28 oktober in dit liveblog.
  2. Recordcijfers in VS: meer dan half miljoen nieuwe gevallen in week tijd en nu kan ook Trump er niet meer omheen

    Recordcij­fers in VS: meer dan half miljoen nieuwe gevallen in week tijd en nu kan ook Trump er niet meer omheen

    Ook in de Verenigde Staten gaat het niet de goede kant op met de coronacijfers. Afgelopen week werden meer dan een half miljoen nieuwe gevallen gerapporteerd en dat waren er nooit eerder zo veel. Zesentwintig van de 50 staten van het land tekenen recordcijfers op of zitten er niet ver meer af. Hoewel president Trump al herhaaldelijk beweerde dat het einde van de epidemie in de VS in zicht is, gaf hij dinsdagavond tijdens een rally toch toe dat de cijfers omhoog gaan in de Midwest.