Illustratiebeeld: Russische soldaten in de Oekraïense havenstad Cherson, gelegen in het zuiden van het land.
Volledig scherm
Illustratiebeeld: Russische soldaten in de Oekraïense havenstad Cherson, gelegen in het zuiden van het land. © ANP / EPA

Gelekt rapport onthult alcoholmisbruik binnen Russisch leger: “Een dronken soldaat schoot twee FSB-agenten dood”

Een aanvaring tussen twee dronken Russische soldaten en een groepje agenten van de Federale Veiligheidsdienst van de Russische Federatie (FSB) is fataal geëindigd, zo onthult een gelekt onderzoek uit Moskou dat de nieuwssite ‘Yahoo News’ kon inkijken. Het incident vond plaats in de nacht van 19 juni in de bezette Oekraïense havenstad Cherson. Toen de FSB-agenten de soldaten hadden berispt voor hun bezopen toestand, opende een van hen het vuur en veroorzaakte zo een dodelijke schietpartij.

 1. Von der Leyen wil Europese investeringen na concurrentieverstoring vanuit Washington

  Von der Leyen wil Europese investerin­gen na concurren­tie­ver­sto­ring vanuit Washington

  Het investeringsbeleid van de Europese Unie moet aangepast worden nu de Verenigde Staten grootschalige staatssteun voor hun groene economie hebben aangekondigd. Er zijn maatregelen nodig om het “evenwicht te herstellen” na de concurrentieverstoring vanuit Washington. Dat heeft de voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen zondag gezegd tijdens een toespraak in het Europacollege in Brugge.
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.