Honderden demonstranten kwamen op straat in Parijs.
Volledig scherm
Honderden demonstranten kwamen op straat in Parijs. © AFP

‘Gele hesjes’ demonstreren in Parijs op derde verjaardag van hun beweging

FrankrijkIn Parijs zijn zaterdagmiddag enkele honderden demonstranten van de ‘gele hesjes’ op straat gekomen. Ze vierden de derde verjaardag van hun beweging.

3 reacties

 • Pierre Vaneylen

  2 maanden geleden
  Er rest niet veel meer van de "gele hesjes". Net nu de energieprijzen de pan uit swingen...
 • Désiré Van Nieuwenhuyzen

  2 maanden geleden
  Dat de Franse politici de echte problemen van de Fransen niet kennen is de zuivere waarheid. Politici, van welk land dan ook, beschikken over een riant inkomen en hebben er geen idee van hoe gewone werkende mensen moeite hebben om de eindjes aan mekaar te knopen. Bij ons, waar 60 % van ons inkomen wordt wegbelast, is dit niet anders.
 • roger decuyper

  2 maanden geleden
  Daar waren niet velen aanwezig dat zal wel veranderen de komende weken na Nederland , Oostenrijk en Italië
 1. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 1. Franse toerist (36) die dronebeelden maakte in Iraanse woestijn, verschijnt morgen na 20 maanden cel voor rechter en riskeert doodstraf
  Play

  Franse toerist (36) die dronebeel­den maakte in Iraanse woestijn, verschijnt morgen na 20 maanden cel voor rechter en riskeert doodstraf

  Een Franse toerist die al sinds mei vorig jaar in een Iraanse cel zit, moet donderdag voor de Revolutionaire Rechtbank van het land verschijnen op verdenking van spionage en anti-Iraanse propaganda. Dat deelde zijn advocaat vandaag mee. Benjamin Brière (36) had in een Iraans natuurgebied beelden gemaakt met een drone en zich op sociale media uitgesproken tegen de verplichting voor vrouwen om een hijab te dragen.