Christophe Gateau/dpa
Volledig scherm
© Christophe Gateau/dpa

Geldpremie om je te laten vaccineren? In Duitsland denken ze eraan

Er gaan in Duitsland stemmen op om een bonus uit te keren aan iedereen die zich laat inenten tegen het coronavirus, in de hoop het najaar door te komen zonder nieuwe ingrijpende maatregelen zoals lockdowns. In Oostenrijk is een omgekeerd systeem ingevoerd. Minister van Werk Martin Kocher neemt daar de uitkering af van werklozen die zich niet laten vaccineren.

28 reacties

 • Eddy Broothaers

  1 maand geleden
  OK, ze gaan die egoïste nog belonen ook. Wat mij betreft moeten ze die overal buiten houden.
 • Nico Van Damme

  1 maand geleden
  FDA-commissie zegt ‘nee’ tegen boosters voor álle Amerikanen: ‘Prikken kosten meer levens dan ze redden’
 • peter destoop

  1 maand geleden
  een premie voor zij die zich spontaan lieten vaccineren. De anderen kunnen de boom in.
 • Ives Ameel

  1 maand geleden
  Dus mensen die zich wel hebben laten vaccineren zouden moeten belastingen betalen om een premie te geven aan weigeraars, schone theorie ginder en maar jatten.
 • Mirte Vandengeest

  1 maand geleden
  Ik ben invalide, hoog risico en allergisch aan bestanddelen van de vaccins. Ik mocht mijn iet laten vaccineren tenzij op eigen risico, ik heb dat risico genomen. Ik krijg niets meer dan een ander, integendeel al mijn vaste kosten zijn ook gestegen en ik geraak in armoede. Ik krijg enkel één jaar sociaal tarief maar betaal meer per maand dan zonder. Ik snap het niet meer, ik smeekte om hulp maar krijg er geen wat meer moet ik nog doen ?
 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 1. Wat ligt er op tafel van Overlegcomité? Eventuele versoepeling van mondmaskerplicht wordt grootste twistappel
  Play

  Wat ligt er op tafel van Overlegco­mité? Eventuele versoepe­ling van mondmasker­plicht wordt grootste twistappel

  De federale regering en de deelstaten treffen elkaar vanmiddag opnieuw voor een Overlegcomité over de coronamaatregelen. De eventuele versoepeling van de mondmaskerplicht wordt allicht de grootste twistappel. Coronacommissaris Pedro Facon is alvast geen voorstander om de mondmaskers in ons land op te bergen. Dat heeft hij gezegd aan VTM NIEUWS. Hij vindt het vanuit wetenschappelijk oogpunt geen goed idee met de herfst en de winter in het vooruitzicht. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) noemt de mondmaskers in een reactie “een eenvoudige en goede maatregel”, maar hij zet de deur op een kier om “een aantal dingen te herbekijken”.