Ridouan Taghi op een foto van jaren geleden. Maanden voor zijn aanhouding werd een verouderingstekening gepubliceerd.
Volledig scherm
Ridouan Taghi op een foto van jaren geleden. Maanden voor zijn aanhouding werd een verouderingstekening gepubliceerd. © Politie

Gekliste drugsbaron Taghi vanuit Dubai naar Nederland overgevlogen

Ridouan Taghi, de meestgezochte drugscrimineel van Nederland die eerder deze week is opgepakt in Dubai, is gisteren door de plaatselijke autoriteiten het emiraat uitgezet en is afgelopen nacht overgebracht naar Nederland. Hij is naar de penitentiaire instelling van Vught (Noord-Brabant) gebracht.

2 reacties

 • Fons Verstraeten

  2 jaar geleden
  Dubai kan WEL snel criminelen het land uitwijzen, waarom kan België dat niet?
 • Rob Hoek

  2 jaar geleden
  Het heeft te lang geduurd voordat hij is gearresteerd. De politie wist al in 2016 dat hij in Dubai verbleef. Ik vind het netjes dat Dubai heel snel hebt geregeld dat Taghi nu in Vichy zit. Dit betekent voor zware criminelen dat Dubai geen vrijblijvend land is en alsnog eruit wordt gezet. Dit had ik niet verwacht van Dubai maar vind het knap.
 1. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.
 2. Nu ook 15 vrienden van omikronbesmette man positief getest na animebeurs in New York: vrees voor superspreaderevent

  Nu ook 15 vrienden van omikronbe­smet­te man positief getest na animebeurs in New York: vrees voor supersprea­de­re­vent

  Ruim een week na afloop van de Anime NYC 2021-beurs werd aan de meer dan 53.000 aanwezigen gevraagd om zich te laten testen op het coronavirus. Eén van de eerste Amerikanen waarbij de omikronvariant werd vastgesteld, was namelijk enkele dagen voor hij ziek werd op de beurs geweest. Nu blijken vijftien van zijn vrienden positief getest op het coronavirus. Gezondheidsautoriteiten maken zich zorgen dat de beurs een superspreaderevent was.