Raymond Charles Rowe (links) en Christy Mirack (rechts).
Volledig scherm
Raymond Charles Rowe (links) en Christy Mirack (rechts). © AP

Geheimzinnige moordzaak na 26 jaar opgelost door stukje kauwgom: dj krijgt levenslang voor moord op Christy (25)

Meer dan een kwarteeuw was de brutale moord op Christy Mirack (25) uit Lancaster, in de Amerikaanse staat Pennsylvania een groot mysterie. Nu kan de ‘cold case’ eindelijk afgesloten worden, dankzij DNA-stalen die in een stukje kauwgom en een flesje water werden gevonden. De vijftigjarige Raymond Charles Rowe, oftewel DJ Freez, werd schuldig bevonden aan moord en veroordeeld tot een levenslange celstraf.

 1. “Alsof ik in ‘The Matrix’ leef”: miljonair met drie kinderen ontdekt dat hij al heel zijn leven onvruchtbaar is
  Bizar

  “Alsof ik in ‘The Matrix’ leef”: miljonair met drie kinderen ontdekt dat hij al heel zijn leven onvrucht­baar is

  Een Britse miljonair heeft jarenlang gedacht dat hij drie zonen verwekt had. Tot Richard Mason (55) in 2016 te horen kreeg dat hij aan taaislijmziekte leed, een aandoening die hem gedurende zijn hele leven haast zeker onvruchtbaar maakte. DNA-tests wezen daarna uit dat de zakenman uit Rhos (Noord-Wales) inderdaad niet hun biologische vader is. Hij spande een rechtszaak aan, met als gevolg dat zijn ex Kate (54) hem voor dat bedrog nu een emotionele schadevergoeding van 280.000 euro moet terugbetalen. Een peulschil, want bij de scheiding had ze zelf bijna 4.500.000 euro uit de brand gesleept.
 2. Oud-Nobelprijswinnaar Joseph Stiglitz: “Trump was een economische ramp”

  Oud-Nobelprijs­win­naar Joseph Stiglitz: “Trump was een economi­sche ramp”

  Over minder dan twee weken kiezen de Amerikanen hun nieuwe president. Dat kan de Democraat Joe Biden worden, maar ook hun huidige, de Republikein Donald Trump, blijven. Van die laatste is het economische beleid van de afgelopen vier jaar voor sommigen mogelijk een argument voor herverkiezing. Voormalig Nobelprijswinnaar en ex-adviseur van Bill Clinton, Joseph Stiglitz (77), ziet dat anders en noemt Trumps politiek in de Spaanse krant El País “een economische ramp”.
 1. Chinese 'Jack the Ripper' geëxecuteerd: “Moordenaar had obsessie voor vrouwen die iets rood droegen”

  Chinese 'Jack the Ripper' geëxecu­teerd: “Moordenaar had obsessie voor vrouwen die iets rood droegen”

  De Chinese autoriteiten executeerden deze ochtend een beruchte seriemoordenaar en -verkrachter. De 54-jarige Gao Chengyong vermoordde tussen 1988 en 2002 op een gruwelijke manier elf vrouwen en minderjarige meisjes. Veel slachtoffers droegen naar verluidt rode kleding. Omdat hij verschillende van zijn slachtoffers verminkte, werd hij ook wel de Chinese ‘Jack the Ripper’ genoemd.
 2. Politie eist DNA van mannelijk personeel uit kliniek waar patiënte in jarenlange coma beviel van zoontje

  Politie eist DNA van mannelijk personeel uit kliniek waar patiënte in jarenlange coma beviel van zoontje

  Een patiënte van 29 die al zo’n 10 jaar in coma ligt, is eind vorig jaar bevallen van een gezond zoontje. De weerloze vrouw zou meermaals verkracht zijn in het verzorgingshuis Hacienda HealthCare in Phoenix, waar ze verbleef. De politie wil nu via een huiszoekingsbevel het DNA van alle mannelijke personeelsleden onderzoeken. Maandag stapte topman van de kliniek, Bill Timmons, al op door het schandaal.