photo_news
Volledig scherm
© photo_news

Geheimschrift van maffia ontcijferd: de San Luca code

De politie is erin geslaagd om de geheimen te ontrafelen van 'Ndrangheta, de meest gevreesde maffiabende die vooral actief is in de Italiaanse regio Calabrië. Via de San Luca Code werden de hiërarchische structuren en rituelen van de maffiosi blootgelegd.

  1. Morgen uitspraak in zaak die heel Frankrijk in de ban houdt: krijgt Valérie (40) levenslang voor moord op man die haar 25 jaar door hel deed gaan?

    Morgen uitspraak in zaak die heel Frankrijk in de ban houdt: krijgt Valérie (40) levenslang voor moord op man die haar 25 jaar door hel deed gaan?

    Frankrijk houdt de adem in voor de ontknoping van een ongezien proces in de stad Chalon-sur-Soâne. Op de beklaagdenbank: Valérie Bacot (40), een vrouw die levenslang riskeert voor de moord op haar echtgenoot Daniel Polette (61). Hij was aanvankelijk haar stiefvader en vergreep zich een eerste keer aan haar toen ze amper 12 jaar was. Dat was het begin van een leven vol misbruik en geweld, dat pas zou stoppen toen hun dochter Karline (14) haar op een dag vertelde dat haar vader seksuele interesse in haar had getoond. Toen knapte er iets in het hoofd van Valérie.
  2. Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadseries

    Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadse­ries

    Op 16 juni pakt Streamz uit met ‘Glad ijs’, een nieuwe reeks van Vlaamse bodem, en dan nog wel in het razend ambitieuze genre van de komische misdaadserie. Wij gingen in streamingland op zoek andere topseries die humor en misdaad met veel schwung combineren, en bundelden spin-offserie ‘Better Call Saul’ (Netflix), het zwartkomische ‘Fargo’ (Netflix) en ‘buddy cop’-reeks ‘Terriers’ (Disney+) voor u samen in onze kijkgids.