Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © getty

Gehandicapte jongen in ijzige kou achtergelaten in Nederland omdat familie niet meer voor hem kan zorgen

Een zwaar gehandicapte jongen is in de nacht van dinsdag op woensdag in de vrieskou achtergelaten voor een brandweerkazerne in het Nederlandse Rijswijk, bij Den Haag. De jongeman werd onderkoeld aangetroffen in zijn rolstoel. Hij had een briefje bij zich waarin staat dat zijn familie dakloos is en zijn moeder niet meer voor hem kan zorgen.

74 reacties

 • Pablo Rodriguez

  5 maanden geleden
  Ik heb enorm veel medelijden met die familie. Jaren kijkt er niemand naar hen om en dumpt hen op straat. En dan nu maar bagger op mensen die misschien ondertussen uit het leven stappen en hun kind achterlieten bij de brandweer die blijkbaar de ganse avond niet gewerkt hebben, ze zouden dat beter eens allemaal gaan onderzoeken.
 • Linda Heintjens

  5 maanden geleden
  Als de jongen 20 jaar oud is, kunnen de ouders alleen maar uit radeloosheid gehandeld hebben. Je zorgt niet zolang voor een kind in een rolstoel, als je niet van hem houdt. Maar in de ijzige koude? Misschien, om niet gezien te worden? Wij die het relatief goed hebben, kunnen niet begrijpen in welke situatie die ouders zich bevinden! Als ouder heb je de plicht om te zorgen, en onze "leiders", hebben deze plicht ook! Vanuit je lekker knusse, warme zetel, is het makkelijk oordelen!
 • Martin Van Lersberghe

  5 maanden geleden
  en wat als het geen inwoner van Rijswijk blijk te zijn? terug de straat op of wat?
 • Joke Kay

  5 maanden geleden
  Ooit geprobeerd hulp te krijgen als daklozen? Het enige dat je krijgt is een vlug: "Sorry Ik kan U niet helpen." en de deur vlug dicht achter je gat. Maar daar praten ze natuurlijk niet over.
 • Dimitri Ganje

  5 maanden geleden
  De regering van de zakkenvullers zou er al eens voor kunnen zorgen dat mensen niet dakloos zijn. Maja sociale woningen zijn enkel voor de nieuwe belgen zeker he.