Onderzoeker Gretchen Guidess houdt een lintje met de beeltenis van generaal Robert E. Lee omhoog, dat in de tweede tijdscapsule gevonden werd.
Volledig scherm
Onderzoeker Gretchen Guidess houdt een lintje met de beeltenis van generaal Robert E. Lee omhoog, dat in de tweede tijdscapsule gevonden werd. © AP

Geen zeldzame foto van Lincoln in tweede tijdcapsule onder beeld generaal Lee

Een zeldzame foto van de vermoorde Amerikaanse president Abraham Lincoln die in zijn kist ligt. Daar hadden de onderzoekers op gehoopt toen ze dinsdag een tweede tijdcapsule openden die was verborgen onder het standbeeld van de beroemde generaal Robert E. Lee in de plaats Richmond (Virginia). Maar die werd tot hun grote teleurstelling niet gevonden.

  1. Onderzoekers openen tijdscapsule die onder weggehaald standbeeld van generaal Lee werd gevonden
    Play

    Onderzoe­kers openen tijdscapsu­le die onder weggehaald standbeeld van generaal Lee werd gevonden

    In de Amerikaanse stad Richmond hebben onderzoekers woensdag lokale tijd een tijdcapsule geopend die verstopt zat in de sokkel van een standbeeld van de Amerikaanse generaal Robert E. Lee. In de loden doos lagen volgens CNN twee vooralsnog onbekende boeken, een almanak uit 1875 met astronomische informatie, een stoffen envelop met onbekende inhoud en een munt die aan een van de boeken zat vastgeplakt.