Oostenrijkers in de rij voor hun vaccinatie in Wenen.
Volledig scherm
PREMIUM
Oostenrijkers in de rij voor hun vaccinatie in Wenen. © AP

Geen vaccin, geen salaris: zo gaan andere landen om met niet-gevaccineerden

In Nederland sluit minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge niet langer uit dat nieuwe coronamaatregelen specifiek gericht kunnen zijn op ongevaccineerden. Maar hoe ziet het beleid in het buitenland eruit?

56 reacties

 • Roger Decuypet

  1 jaar geleden
  Vele van deze mensen hebben het nog niet door dat het vaccin niet werkt , als dit zo was geweest waarom breekt er een vierde golf uit ?
 • werner vanhoutte

  1 jaar geleden
  Als gevaccineerde terug besmet : geen uitkering, geen loon. Want gevaccineerden die anderen besmetten, zijn mede verantwoordelijk voor het verder woekeren van de pandemie, en de daar aan verbonden kosten in de sociale zekerheid . . 70% van de terug besmetten in de ziekenhuizen is gevaccineerd . Uiteraard treffen ze geen schuld ..maar neem kennis van wat er nu met u gebeurd en stop met uw haatverspreiding, want u en u alleen heeft gekozen voor vaccinatie!
 • De Roos Denise

  1 jaar geleden
  Misschien ook in het vervolg voor de politiekers ,geen regering geen loon
 • Tom Caers

  1 jaar geleden
  En Georgette legt u dan is even uit net waarom u niet naast een niet gevaccineerde medemens wilt werken? Heel graag zou ik hier uw idiote redenering willen nalezen. U beseft toch dat ik als iemand die geen vaccin wil het grote risico loop als ik naast u zou werken. Vingertjes wijzen en zondebokken zoeken dat is het enige wat u doet. Ik respecteer uw keuze om gespoten te worden,respecteert u ook de mijne! Uw reactie toont in elk geval wat voor persoon u bent. Dom,naïef en een hatertje.
 • Wendy Van Gansen

  1 jaar geleden
  Even voor de duidelijkheid, ik ben voor verplichte vaccinatie en enkel om de reden dat dan andere zorg niet meer uitgesteld dient te worden. Dat je nog besmet kan raken is voor iedereen duidelijk. Als iedereen eens stopt met egoistisch zijn en kijkt hoeveel mensen langer moeten afzien vanwege uitgestelde zorg, dan denken ze misschien anders.