De Russische oppositieleider Aleksej Navalny werd aan het begin van een niet-toegelaten demonstratie in Moskou opgepakt.
Volledig scherm
De Russische oppositieleider Aleksej Navalny werd aan het begin van een niet-toegelaten demonstratie in Moskou opgepakt. © AP

"Geen tsaar voor ons": meer dan duizend arrestaties bij protesten tegen Poetin, ook oppositieleider Navalny opgepakt

Aanhangers van oppositiepoliticus Aleksej Navalny hebben gisteren, twee dagen voor de eedaflegging van president Vladimir Poetin, in vele Russische steden gedemonstreerd. Het protest onder het motto "Geen tsaar voor ons!" is niet alleen gericht tegen het langdurige bewind van Poetin, maar ook tegen de corruptie en internetcensuur in Rusland. De Russische politie heeft meer dan duizend mensen opgepakt bij de demonstraties. De politie voerde ook oppositieleider Navalny zelf af, maar liet de man vandaag terug vrij.

24 reacties

 • Marc Van der Vloedt

  3 jaar geleden
  ...en als hij straks de virtuele munten gaat verbieden (, na de G20 top) ? ( volgens VS bron, 7/2018 ) Hoe groot gaat de support en tegenstand dan worden ? Gaat hij een PoetCoin introduceren ? Om de roebels te kanaliseren en de rest, de oppositie, virtueel en echt failliet te maken ?
 • Luc Lepoudre

  3 jaar geleden
  Diegenen die hier Poetin moeten verguizen zouden bezig eens stilstaan hoe het in dit landje is gesteld waar alles wat de USA of GB zegt over President Poetin als een zogezegde dictator klakkeloos geloofd wordt en na gepapegaaid. Rusland is na de ramp met Jelsin terug recht gekrabbeld en dat steekt. Hopelijk slaagt Rusland erin de Amerikaanse schijnheiligheid en geniepige manipulatie buiten te houden.
 • Pepijn dever

  3 jaar geleden
  De laatste keer dat ik in België op een niet toegelaten manifestatie was (we stonden stil aan een plein, niet betogend of het verkeer verstorend) Werden allen manu militari opgepakt en in het cachot van het justitiepaleis gezwierd voor een uur of 6...Er waren 2 gewonden door politiegeweld zonder dat een van ons geweld gebruikt had. Hoef je niet in Rusland voor te zijn.
 • Ramon Simon

  3 jaar geleden
  Als 1% op straat komt lijkt dat veel, in België zou dat 110.000 duizend mensen zijn, maar spreken die dan ook voor de 99% die niet op straat komt? De oudere Russen die Jeltsin en Gorbatsjov meegemaakt hebben denken anders over Poetin. De situatie kan beter, maar kan ook veel slechter.
 • Frans Peeters

  3 jaar geleden
  Democratisch verkozen kunnen wij niet zeggen van de EU
 1. Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?
  Play
  De Omgekeerde Wereld

  Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?

 2. Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!
  Play

  Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!