Er zal langs autosnelwegen elke 150 kilometer een oplaadstation worden voorzien.
Volledig scherm
Er zal langs autosnelwegen elke 150 kilometer een oplaadstation worden voorzien. © ANP

Geen nieuwe diesel- en benzinewagens meer op Europese wegen vanaf 2035

Vanaf 2035 zullen in de Europese Unie geen auto’s meer mogen worden verkocht die op benzine of diesel rijden. Ook hybride wagens zullen in de ban geslagen worden, ten voordele van 100% elektrische wagens. Dat zou de Europese Commissie woensdag voorstellen in het kader van haar klimaatpakket.

102 reacties

 • Tom Heyninck

  2 maanden geleden
  Wij hebben ons juist één nieuwe motorhome gekocht met euro 6 motor waar we permanent in wonen met een kosten plaatje van 80000€ Dit kan toch niet zo de mensen gewoon kapot maken Ik ben er het hart van in mijn geld zit hier in Een grote bende hypocrieten
 • David Bobbaers

  2 maanden geleden
  Elektrisch rijden is niet beter voor het milieu ! Probleem van de uitstoot word gewoon verplaatst ! Word alleen veel duurder voor ons. Als na x aantal jaar de batterij van u auto stuk gaat en die gaan heel zeker stuk. Ga dan best maar even zitten als ze de prijs zeggen.
 • willy cornille

  2 maanden geleden
  Heb mij toch maar een groene wagen aangeschaft tenminste van kleur toch en met een dikke 5.0 V8. Of telt de kleur niet mee ? Groen is groen, ja toch ! Het zal zo zijn dat wanneer papa zijn Tesla aan het opladen is mama niet kan koken. Daar komt onweer van.
 • karel dillen

  2 maanden geleden
  Moest al 20 jaar eerder beslist zijn maar we lopen altijd wat achter, in Duitsland is electrisch rijden al de logica zelve
 • Marie Vandam

  2 maanden geleden
  Tegen dan bestaat de Europese unie niet meer
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. Honderden migrerende vogels dood na massale crashes tegen wolkenkrabbers in New York
  Play
  1

  Honderden migrerende vogels dood na massale crashes tegen wolkenkrab­bers in New York

  Honderden migrerende zangvogels hebben zich deze week doodgevlogen tegen de vele glazen wolkenkrabbers die New York City rijk is. Het Amerikaanse persagentschap AP spreekt van een event van “massale vogelsterfte” in the City that never sleeps. Het was een vrijwilliger van NYC Audubon, een organisatie die zich inzet voor de bescherming van wilde vogels in de regio, die als eerste op Twitter aan de alarmbel trok. Melissa Breyer toont met opvallende foto’s dat het gebied rond het nieuwe World Trade Center werkelijk bezaaid lag met vogels. Maar ook gewone New Yorkers wisten niet wat ze zagen.
 2. TikTokster beweert dat ze liftende verloofde van vermiste Gabby oppikte, hij is inmiddels zelf spoorloos

  TikTokster beweert dat ze liftende verloofde van vermiste Gabby oppikte, hij is inmiddels zelf spoorloos

  Miranda Baker beweert op TikTok dat zij en haar vriend eind augustus Brian Laundrie, de verloofde van de vermiste Gabby Petito (22), hebben opgepikt. Laundrie was toen op z’n eentje aan het liften en bood het koppel 200 dollar (170 euro) voor een rit van amper 16 kilometer, aldus Baker. Petito verdween tijdens een trip met Laundrie door de VS. Laundrie kwam alleen thuis zonder Petito, maar hij is intussen zelf ook spoorloos.