Bezoekers in Manchester in het noordwesten van Engeland.
Volledig scherm
Bezoekers in Manchester in het noordwesten van Engeland. © AFP

Geen nieuwe coronabeperkingen in Engeland voor Kerstmis

Voor Kerstmis komen er in Engeland geen nieuwe coronabeperkingen. Dat heeft premier Boris Johnson dinsdag in een op sociale media geplaatste video gezegd, aldus Sky News.

 1. IN BEELD. In balzaal en zelfs in douche: hier bewaarde Trump dozen vol meegenomen documenten, waaronder top secret-nucleaire geheimen

  IN BEELD. In balzaal en zelfs in douche: hier bewaarde Trump dozen vol meegenomen documenten, waaronder top se­cret-nucleaire geheimen

  De Amerikaanse oud-president Donald Trump wordt in de zaak rond geheime documenten die hij meenam uit het Witte Huis verdacht van 37 misdrijven. Dat blijkt uit de openbaar gemaakte akte van beschuldiging. In die akte staan heel wat opvallende details. Zo blijkt dat Trump nucleaire Amerikaanse geheimen meenam naar huis en dat documenten onder meer opgeslagen werden in een balzaal, zijn slaapkamer, en... een douche. Verder raakte vandaag bekend dat Trumps persoonlijke assistent ook aangeklaagd is. En twee advocaten die de oud-president bijstonden, zijn opgestapt. Ze verdedigen Trump ook niet meer in de zaak rond de bestorming van het Capitool.
 2. EU-lidstaten sluiten akkoord over nieuw asiel- en migratiebeleid, De Sutter: “Duidelijk geïnspireerd door extreemrechts”
  UPDATE

  EU-lidstaten sluiten akkoord over nieuw asiel- en migratiebe­leid, De Sutter: “Duidelijk geïnspi­reerd door extreem­rechts”

  Na onderhandelingen die jarenlang hebben aangesleept, hebben de lidstaten van de Europese Unie donderdagavond een akkoord gesloten over een nieuw asiel- en migratiebeheersysteem. Staatssecretaris Nicole de Moor (CD&V) reageert opgetogen, maar oppositiepartijen N-VA en Vlaams Belang keuren het akkoord fors af. Ook vicepremier Petra De Sutter van regeringspartij Groen is ontevreden: “Dit is een akkoord dat duidelijk geïnspireerd wordt door het antimigratiediscours van extreemrechts.” Hongarije — dat tegen het akkoord stemde — noemt de deal “onaanvaardbaar”.