Een Oekraïense soldaat op wacht aan de frontlinie in Oost-Oekraïne.
Volledig scherm
Een Oekraïense soldaat op wacht aan de frontlinie in Oost-Oekraïne. © AFP

Geen doorbraak bij overleg Oekraïne en Rusland over Oost-Oekraïne

Overleg tussen de buurlanden Oekraïne en Rusland over hun conflict in Oost-Oekraïne heeft niet tot een doorbraak geleid. In het gebied strijden pro-Russische separatisten tegen Oekraïense regeringstroepen. De laatste tijd lopen de spanningen op na een periode van relatieve rust.

3 reacties

 • Gerard Teeuws

  3 maanden geleden
  Maak een wereld van volkeren en niet van landen.
 • Frans Peeters

  3 maanden geleden
  Zolang EU deze oorlog bekostigt gaat Zelensky door het westen geïnstalleerd verder
 • raymond van der craen

  3 maanden geleden
  De VS en de EU kunnen zich best niet moeien met een conflict tussen Rusland en Oekraine. Net zoals in België kent Oekraine een taalgrens, waren de laatste "vrije" verkiezingen 100% tegenovergesteld en is samenleven tussen de Oekrainers en Russen niet meer mogelijk. Gelukkig zijn ze hier nog wat verstandiger en grijpen ze hier nog niet naar de wapens!
 1. Spanningen tussen Rusland en Oekraïne: Rusland stuurt 15 oorlogsschepen naar Zwarte Zee, diplomaten worden uitgewezen

  Spanningen tussen Rusland en Oekraïne: Rusland stuurt 15 oorlogs­sche­pen naar Zwarte Zee, diplomaten worden uitgewezen

  In een periode van oplopende spanningen met buurland Oekraïne heeft Rusland vijftien oorlogsschepen voor oefeningen naar de Zwarte Zee gestuurd. Het Russische persbureau Interfax meldde op gezag van de marine dat de schepen door de Straat van Kertsj zijn gevaren. Oekraïne besloot vandaag een Russische diplomaat uit te wijzen, nadat Rusland vrijdag een Oekraïense diplomaat arresteerde in Sint-Petersburg.
 2. Witte Huis schakelt meer dan vijftig influencers in om vaccinatiecampagne bij jongeren boost te geven

  Witte Huis schakelt meer dan vijftig influen­cers in om vaccinatie­cam­pag­ne bij jongeren boost te geven

  Het Witte Huis werkt samen met meer dan vijftig Twitch-streamers, Tiktokkers, YouTubers én de achttienjarige popster Olivia Rodrigo. Zij moeten hun - voornamelijk jonge - digitale doelpubliek ervan overtuigen om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. Verschillende staten en lokale overheden hebben gelijkaardige campagnes op poten gezet. Dat schrijft ‘The New York Times’.