Een ingenieur bij het door ontploffing in 1986 verwoeste controlepaneel van de vierde reactor van de kerncentrale in Tsjernobyl.
Volledig scherm
Een ingenieur bij het door ontploffing in 1986 verwoeste controlepaneel van de vierde reactor van de kerncentrale in Tsjernobyl. © AP

Geen DNA-schade bij kinderen van ouders getroffen door straling tijdens ramp Tsjernobyl

Bij kinderen van ouders die bestraald raakten bij de kernramp in Tsjernobyl in 1986 is geen DNA-schade vastgesteld. Dat blijkt uit een eerste studie van kinderen van mensen die na de ramp hielpen met het opkuisen van de sterk vervuilde zone rond de kerncentrale, en kinderen van mensen die geëvacueerd werden uit ‘spookstad’ Pripjat en uit andere plaatsen binnen een straal van 70 kilometer.

3 reacties

 • Yves Steenssens

  1 jaar geleden
  Die leugen nemen we er graag bij .
 • M Veo

  1 jaar geleden
  Veel symptomen treden pas op in de tweede generatie, dat ze die ook maar eens onderzoeken !
 • Leo Peeters

  1 jaar geleden
  Gelukkig zijn gemuteerde genen niet erfelijk, een groot probleem voor de evolutietheorie; zoek op: Mutaties en informatie toename
 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.