Amerikaanse soldaten nemen de schade op bij de luchtbasis Ain al-Assad in Irak.
Volledig scherm
Amerikaanse soldaten nemen de schade op bij de luchtbasis Ain al-Assad in Irak. © EPA

Geen 34 maar 50 gewonden: Pentagon stelt aantal militairen met hersenschudding na Iraanse aanval weer bij

De tol van de Iraanse aanval op een Amerikaanse basis in Irak begin januari, op het hoogtepunt van de spanningen tussen Teheran en Washington, is opgelopen tot 50 gewonden. Vorige week sprak het Pentagon nog over 34 gewonden.

 1. VS doden hoge Iraanse generaal bij aanval op vliegveld Bagdad, Iraanse hoogste leider roept op tot wraak

  VS doden hoge Iraanse generaal bij aanval op vliegveld Bagdad, Iraanse hoogste leider roept op tot wraak

  Het Amerikaanse leger heeft bij een luchtaanval op het internationale vliegveld van de Iraakse hoofdstad Bagdad de hoge Iraanse generaal Qassem Soleimani gedood. Het Pentagon heeft bevestigd dat president Trump het bevel heeft gegeven om Soleimani te doden als antwoord op de bestorming van de Amerikaanse ambassade in Bagdad van enkele dagen geleden. De vrees voor een escalatie is groot: de Iraanse ayatollah Ali Khamenei zegt dat de dood van zijn machtige generaal gewroken zal worden. De Verenigde Staten roepen hun burgers alvast op om Irak onmiddellijk te verlaten via land of lucht.
 2. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.